Quantcast

Garliavos parko kriminalas – taip pat su norvegiška uodega?

  • Teksto dydis:

Pirminiais duomenimis, trečiadienio popietę Garliavos parko tvenkinyje aptiktas įšalęs vyras, kaip ir Kauno eglės padegėjas, buvo ne per seniausiai iš Norvegijos grįžęs emigrantas. Ir taip pat, prieš ten išvykstant, buvęs teistas Lietuvoje.

Kaip jau pranešta, dėl šio vyro dingimo niekas į policiją nebuvo kreipęsis. O jo tapatybė buvo nustatyta tik ketvirtadienį. Paaiškėjo, kad šis vyras buvo gimęs 1984 m., t.y. buvo ir panašaus amžiaus, kaip eglės padegėjas.

Iš Garliavos tvenkinio, ugniagesiams gelbėtojams išpjovus jo ledą, ištrauktą velionį, kurio visa tai stebėję vietiniai gyventojai teigė nepažįstantys, atpažino buvusi jo sugyventinė. Beje, ši 1989 m. gimusi moteris gyvena Garliavoje.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ji teigė, kad buvęs sugyventinis paskutiniuosius penkerius metus gyveno Norvegijoje, iš kurios grįžo į Lietuvą pernai rudenį. Tačiau ši garliaviškė tikino jo grįžusio nemačiusi. Tik žinojo apie tai iš jų susirašinėjimo SMS.

Kur paskutiniuoju metu gyveno šis asmuo, aiškinamasi. Oficialiai jis buvo deklaravęs gyvenamąją vietą gimtajame Vilniuje, kur gyvena jo tėvai. Būtent Vilniaus teismai prieš keliolika metų yra paskelbę jam kelis nuosprendžius. Už ką, neatskleidžiama. Remiantis šiais nuosprendžiais, jam teko pabuvoti ir už grotų. Ir šiose jo biografijos detalėse yra panašumų su eglės padegėjo biografija.

Teismo medicinos ekspertai, turintys atlikti iš Garliavos tvenkinio ištrauktų jo palaikų skrodimą, dar neįvardijo galimos mirties priežasties. Tačiau šis skrodimas planuojamas šiandien.

Kaip jau rašyta, apie tai, kad per Garliavos parką tekančiame užtvenktame Maišiaus upelyje galimai nuskendo žmogus, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta trečiadienį 13.27 val.

Įtartiną kauburį, primenantį žmogaus siluetą, pastebėjo ant šio užšalusio tvenkinio pramogavę du mažamečiai. Apie jų radinį specialiosioms tarnyboms pranešė moteris, su kuria vaikai pasidalijo šia žinia. Ji teigė, kad mato upelyje po ledu galimai nuskendusį žmogų.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Į įvykio vietą išskubėjusiems Garliavos ugniagesiams tai, į ką rodė moteris, taip pat atrodė, kaip į ledą įšalęs žmogus. Todėl jie išsikvietė pagalbą iš Šilainių komandos, kurioje įsikūrę ugniagesių gelbėtojų narai.

Netrukus į radinio vietą atskubėjo ir policija, ir vietinės seniūnijos darbuotojai, sunerimę dėl specialiųjų tarnybų automobilių, skubančių į šį Darbininkų gatvėje esantį parką, gausos.

Seniūnijos atstovai portalui kauno.diena.lt tada taip pat teigė negirdėję, kad būtų dingę kas nors iš vietinių gyventojų. Remtasi vietinės policijos duomenimis.

Apie 14.30 val. Kauno ugniagesių gelbėtojų atstovė pranešė, kad iš upelio ištrauktas žmogaus kūnas. Jis perduotas policijos pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti, teigdami, kad pirminės velionio palaikų apžiūros metu išorinio smurto žymių ant jo kūno nepastebėta.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti trečiadienio popietę ant Garliavos tvenkinio kranto susirinkę žmonės buvo linkę akcentuoti du jiems įtartinus dalykus. Pirmiausiai, jiems užkliuvo tai, kad nelaimėlis buvo įšalęs į ledą šio vandens telkinio viduryje, kur vagos gylis – trys metrai. Kaip vėliau patikslinta, apie penkiolika metrų nuo kranto.

Užkliuvo palaikų ištraukimą iš tvenkinio stebėjusiems žmonėms ir oro temperatūrai, dėl kurios velionis įšalo į ledą, neatitinkanti jo apranga. Portalo žiniomis, užkliuvo tai ir teisėsaugininkams.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tačiau kai kurie įvykio vietoje buvę žmonės buvo įsitikinę, kad tvenkinyje reikia ieškoti ir velionio dviračio, kuriuo galimai jis bandė pervažiuoti užšalusį tvenkinį. Tačiau ugniagesių gelbėtojų antradienio suvestinėse buvo pranešta tik apie iš šio vandens telkinio ištrauktą žmogaus kūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tokia rasliava suprast reikia buti tokiu pat mazarasciu kaip ir pats rasytotoja.

Belzebubas

Belzebubas portretas
Kiks pederalas rašė straipsnį? Jau ir durnadienė ukrainiečius samdo? Rekomenduočiau autoriui nukirsti pirštą, gal tada smegenis įjungs

Ona

Ona  portretas
Nesuprantu kokią čia intrigą rezgat
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių