Quantcast

Galutinis teismo verdiktas: Kauno odontologė kalta dėl kyšininkavimo

Kauno apygardos teismas paliko galioti nuosprendį už kyšininkavimą nuteistai odontologei Eglei Simonavičienei.

Apeliacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą bylą, teismas atmetė nuteistųjų apeliacinius skundus. Gydytoja odontologė lieka pripažinta kalta dėl kyšininkavimo, o jai kyšius mokėjusios pacientės – dėl papirkimo, penktadienį pranešė STT.

Atmetus apeliacinius skundus, nuosprendis įsiteisėjo.

Teismas palikо Jonavos teismo gydytojai skirtą 7 tūkst. eurų baudą, konfiskavo kaip kyšius gautus pinigus ir atėmė teisę vienerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Teismas dviem kyšius mokėjusioms pacientėms paliko pirmosios instancijos teismo paskirtas baudas po 1 tūkst. eurų, trečia pacientė kaltę pripažino, ji atleista nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoda laiduotojui.

Bylos duomenimis, pacientės atsilygindavo medikei už išimtinę padėtį ir palankumą atliekant sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, naudojant įstaigos medžiagas ir priemones, kurios pagal nustatytą tvarką yra mokamos.

Kyšių sumos būdavo įvairios – 45 eurai, ne mažiau nei 10 eurų ir t.t.

E. Simonavičienė kalta prisipažino, ji nurodė, jog supranta, kad eidama pareigas turi veikti pagal suteiktus įgaliojimus, neturėti asmeninių interesų, nesiekti naudos sau, savo šeimai ar artimiesiems vykdant darbines funkcijas. Medikė nurodė, kad kvitų neišrašydavo savo ilgametėms pacientėms.

STT Kauno valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą gavusi asmens pranešimą apie galimą medikės korupciją. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Kartojantis, dantų smurtautojų kliedesiai.

kaunas

kaunas portretas
Pagrindinė odontologų darbo problema - pajamų slėpimas, ima kiek nori, kvitų neduoda.

Seip tai visi stomotologai

Seip tai visi stomotologai portretas
Turetu sedeti...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių