Quantcast

Gal sulaikytas ilgapirštis niokojo ir jūsų artimųjų kapus?

Kauno policija sulaikė ne kartą teistą Šančių gyventoją, įtariamą nulupinėjus kapinėse nuo paminklų jų papuošimus iš spalvotojo metalo. Rasta ir nemažai galimų šios nusikalstamos veiklos įkalčių. Tačiau ilgapirštis linkęs nenurodyti kapinių, kurias nusiaubė.

Kauno policija sulaikė ne kartą teistą Šančių gyventoją, įtariamą nulupinėjus kapinėse nuo paminklų jų papuošimus iš spalvotojo metalo. Rasta ir nemažai galimų šios nusikalstamos veiklos įkalčių. Tačiau ilgapirštis linkęs nenurodyti kapinių, kurias nusiaubė.

Grobis rastas kitą dieną

Apie nuo vieno šeimos kapo Romainių 2-osiose kapinėse nupjautą ir pagrobtą bronzinį bareljefą su balandžiu Kauno policijai buvo pranešta praėjusią savaitę. Pareigūnai jau kitą dieną rado autorinį skulptoriaus darbą, puošusį apie vagystę pranešusio mediko šeimos kapą.

Pavogtą bareljefą rado Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos, vadovaujamos geriausio praėjusių metų Kauno seklio Raimondo Baltaduonio, pareigūnai.

Vagių grobis rastas, Aleksote, Veiverių gatvėje esančioje metalo laužo supirktuvėje. Deja, jau supjaustytas į dalis.

Sandėliuke – nauji įkalčiai

Labai operatyviai buvo sulaikytas ir šia vagyste įtariamas jau keliolika kartų už vagystes bei viešosios tvarkos pažeidimą teistas Slavų gatvės gyventojas.

Yra pagrindo įtarti, kad šis prieš porą metų iš įkalinimo įstaigos grįžęs 32-ejų šančiškis turėjo ir bendrininkų. Per kratą jo sandėliuke rasta ir daugiau galimai vogtų antkapių bei paminklų papuošimų dalių. Čia pat aptikti ir įrankiai, kuriais jie buvo dalijami, bei to įkalčiai – spalvotojo metalo drožlės.

Sandėliuko šeimininkas prisipažįsta vogęs iš kapų. Tačiau nelinkęs nurodyti, ar tik iš Romainių 2-ųjų kapinių.

Suimti neleido

Dėl šio ilgapirščio suėmimo dviem mėnesiams, buvo kreiptasi į teismą, tačiau teisėjas Arūnas Purvainis, dar prieš porą metų pats dirbęs prokuroru, tenkinti kolegos prašymą atsisakė. Savo sprendimą jis motyvavo tuo, kad padarytas nusikaltimas nėra sunkus (už jį daugių daugiausia gresia laisvės atėmimas iki trejų metų). Tai pat įtariamasis turi darbą (pirminiais duomenimis, sargauja, laimė – ne kapinėse) ir, kažin ar jis bus nuteistas realia laisvės atėmimo bausme. Labiausiai tikėtina bausmė – viešieji darbai, bauda arba areštas.

Pernai rudenį šis kapinių niokotojas apsivogė ir vienoje Šančių parduotuvėje. Ten jis nugvelbė mobilųjį telefoną, kurį prie kasos paliko pirkinius į krepšį dėjusi pirkėja. Po kurio laiko jai sugrįžus, buvo peržiūrėti parduotuvės vaizdo kamerų įrašai. Į dienos šviesą ištemptas ilgapirštis bandė išsisukinėti telefono nevogęs, bet radęs ir nežinojęs, kieno jis. Tačiau Aukščiausiasis Teismas yra išaiškinęs, kad radus parduotuvėje svetimą daiktą, būtina šį atiduoti jos darbuotojams. Priešingu atveju teisiškai tai traktuojama, kaip vagystė.

Ieškomi ir kiti nukentėjusieji

Neatmetama, kad atsakomybės neišvengs ir metalo laužo supirktuvė, kurioje aptiktas šio ilgapirščio, kaip įtariama, dažnai užsukančio ir į kapines, grobis.

Atpažinusius policijos nuotraukose papuošimus, dingusius nuo savo artimųjų kapų, Kauno policija prašo skambinti ikiteisminį tyrimą atliekančiai tyrėjai telefonu (8 37) 30 33 06 arba parašyti jai elektroninį laišką adresu ramute.venckiene@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytasb

vytasb portretas
Kodel nera grieztos metalo supirktuviy kontroles ir atsamomybes,nes kai pavagiami kanalizacijos dangciai,ar dar blogiau,gelezinkelio begiu tvirtinimo ar signalizacijos detales,tai gali baigtis zmoniu aukomis.Ar tai niekam neidomu?Turi nesti griezta atsakomybe ne tik vagys,bet ir supirkejai.

palaaa

palaaa portretas
tai kur to kipšo foto?

Aleksotas

Aleksotas portretas
Gal reiktų ir supirktuvę rimčiau pakratyti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių