Quantcast

Gaisras „Kauno balduose“: ugniagesiai dar budi, kad ugnis vėl neįsipliekstų

Ketvirtadienį „Kauno balduose“ kilęs didelis gaisras užgesintas, tačiau ugniagesių pajėgos dar budi teritorijoje, kad gaisras neatsinaujintų.

„Ugniagesiai budėjo per naktį, dabar pasikeis pamainos ir toliau budės, užtikrinama, kad gaisras neatsinaujintų“, – BNS penktadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Miroslavas Gerasimovičius.

18.47 val., ketvirtadienį, buvo paskelbta gaisro likvidacija, tačiau per naktį gamyklos teritorijoje budėjo dvi ugniagesių autocisternos.

Kaip skelbė BNS, Kaune laikinai dėl vasaros atostogų nedirbančiose „Kauno baldų“ patalpose ketvirtadienį po pietų kilo didelis gaisras.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gaisras įsiplieskė pirmajame aukšte esančiame dideliame atliekų konteineryje.

Ugnį malšino didelės ugniagesių pajėgos, apie galimą užterštumą trumposiomis žinutėmis perspėti pusantro kilometro spinduliu nuo įvykio vietos gyvenantys Šančių gyventojai.

Gamyba nevyko, dauguma darbuotojų atostogauja, todėl įrengimai perkeliami į naujas patalpas.

Jiems buvo rekomenduojama neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris.

„Gamyba nevyko, dauguma darbuotojų atostogauja, todėl įrengimai perkeliami į naujas patalpas“, – BNS sakė SBA grupės atstovas Petras Lingė.

„Kauno baldai“ priklauso SBA grupei.

Pasak jo, ketvirtadienį dūmų detektoriai įmonėje užfiksavo dūmus.

Pranešimas apie gaisrą Drobės gatvėje buvo gautas 14.10 valandą.

Pranešėjas teigė, kad keturių aukštų pastate pro langus matė dūmus ir atvirą liepsną.

Departamento teigimu, pavojus buvo kilęs ir šalia, Ringuvos gatvėje, esančiai bendrovei „Margūnai“, joje sandėliuojamos pavojingos cheminės medžiagos. Tačiau tiesioginio pavojaus išvengta.

Dirbs gaisrų tyrėjai

Didelio gaisro nualintoje „Kauno baldų“ teritorijoje penktadienį dirbs gaisrų tyrėjai.

T. Biliūno/BNS nuotr.

„Gaisravietės apžiūra jau buvo pradėta vakar, dabar įvykio vietoje dirbs Gaisrinių tyrimų centro teismo ekspertų kvalifikaciją turintys mūsų darbuotojai. Per tyrimą bus nustatyta gaisro kilo priežastis – nuo ko kilo, kurioje vietoje, kaip plito“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Per didelį gaisrą ketvirtadienį „Kauno balduose“ apdegė ir buvo sugadinta produkcija, aprūko ir apdegė patalpos.

Per tyrimą bus nustatyta gaisro kilo priežastis – nuo ko kilo, kurioje vietoje, kaip plito.

Kaip skelbia Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, išdegė baldų gamybos įmonės pastato antrame aukšte buvusi produkcija bei gamybinės patalpos, taip pat išdegė trečiame aukšte buvusi produkcija, aprūko ir apdegė pastato ketvirto aukšto langai bei patalpos, apgadinta apie 2000 kvadratinių metrų plote buvusi produkcija.

Ugniagesiams pavyko išsaugoti 3000 kvadratinių metrų gamybinių patalpų ir sandėliuojamą produkciją.

Gaisrui gesinti vanduo buvo tiekiamas iš keturių hidrantų. Buvo sudaryti penki darbo barai, per gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą dėl gaisro išsiųstas pranešimas Kauno miesto gyventojams. Į įvykio vietą buvo atvykusi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento mobili pajėgų valdymo grupė.

Kol didelės Kauno ugniagesių pajėgos gesino didelį gaisrą įmonėje, Kauno miesto ugniagesių komandose budėjo Jonavos ir Prienų ugniagesiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių