Quantcast

Gaisrų popietė Kaune: ugnis apnuogino galimo kriminalo pėdsakus ir suniokojo Žaliakalnio įžymybę

  • Teksto dydis:

Antradienio popietę – per nepilną valandą Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta apie atvira liepsna degančius du Kauno namus – netoli geležinkelio stoties bei Žaliakalnyje. Pirmąjį iš jų ugniagesiams gelbėtojams jau buvo tekę gesinti. Tiesa, po šiandieninio gaisro šis medinukas greičiausiai pateks ir į policijos suvestines. O antroji vila, prieš penkerius metus išdygusi vietoj tokio pačio medinuko, yra savo kvartalo įžymybė. 

Bendrasis pagalbos centras pranešimą, kad atvira liepsna dega medinis namas Tunelio gatvėje, užregistravo  13.48 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės Džiugintos Vaitkevičienės žiniomis, šis vienaaukštis su palėpe pastaruoju metu buvo negyvenamas ir dega jau ne pirmą kartą.

Tiesa, ar jame negalėjo įsikurti benamiai, nežinoma.

Ugniagesių gelbėtojų pastangomis, nespėjo ugnis supleškinti šio medinuko ir šį kartą. Tačiau gerokai jį apgadino. O gesinant šį gaisrą, labiausiai akcentuota, kad namo stogas dengtas ir skarda, ir šiferiu, tad aplinkiniai turėtų pasisaugoti, nes pastarasis skaldomas į aplinką išmeta kenksmingas daleles.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Bebaigiant gesinti šį gaisrą, įvykio vietoje pasirodė ir gausesnės policijos pajėgos. Tai buvo susiję su ugniagesių gelbėtojų radiniu – gaisravietėje aptikta kovinių šovinių. Ar tik tie penki, kuriuos namo palėpėje pastebėjo ugniagesiai gelbėtojai, ar policijos pareigūnai ras jų dar daugiau, o gal – ne tik šovinių, kol kas neaišku. Kaip ir tai, kaip jie galėjo čia atsirasti ir, ar nėra susiję su kokiu nors kitu įvykiu. 

Policijai naršant gaisravietę, jokių žinių apie užsidegusiame name galėjusius būti žmones, taip pat nebuvo. Tik apsistota ties versija, kad gaisro židinys galėjo būti palėpėje, t.y. ten kur rasti šoviniai. 

Vilmanto Raupelio nuotr.

14.28 val. buvo gautas pranešimas apie gaisrą Aukštaičių gatvės 66-ajame name. Pranešta, apie vieno jo buto virtuvėje galimai užsidegusį aliejų.

 

 

Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus į šią gaisravietę, vienas šio namo pirmojo aukšto butas degė atvira liepsna.

Įtariant, kad galėjo nukentėti ir šio gaisro epicentre atsidūrusi šeimininkė, į Aukštaičių gatvę kartu su ugniagesiais gelbėtojais buvo pasiųsti ir greitosios medikai. Tačiau jų atstovė portalui kauno.diena. lr teigė, kad jos kolegų pagalbos niekam neprireikė.

Tačiau ugnis spėjo suniokoti šio buto virtuvę, subjaurodamas ir triaukščio pastato, kuriame jis yra, turinčio „Vila Rozalija“ pavadinimą, fasadą. Šis aštuonių butų namas išdygo šioje vietoje vietoj dviaukščio medinuko. Kaip tada teigta, jį projektuojant buvo panaudoti Žaliakalniui būdingi istoriniai architektūros bruožai, siekiant įjungti šį pastatą į istorinį šio Kauno rajono kontekstą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Kokia įžymybė? Naujai pastatytas pastatas? Kad taptų įžymybė jam reikia pastovėti bent 100 meteliu.

R

R portretas
Išdygs puikus kotedžas vienai šeimai su aukšta tvora. Ir jokio garso iš gatvės. Tik kieme paukšteliai čiulbės.

ola

ola portretas
kiek dege trys mergeles .....bet statbos sustojo ...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių