Quantcast

FNTT: Kauno įmonės direktorius pasisavino beveik 58 tūkst. eurų bendrovės turto

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsauga teismui perdavė bylą, kurioje statybos įmonės direktorius įtariamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir turto pasisavinimu.

Kaip ketvirtadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), Kaune registruotos statybos įmonės vadovas 2017–2018 metais apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą, nepildė privalomų buhalterinės apskaitos dokumentų bei statybos medžiagų apskaitos dokumentų, darbo užmokesčio žiniaraščių.

FNTT teigia nustatė, jog atsiskaitymas už prekes ir paslaugas įmonėje dažniausiai vyko grynaisiais pinigais, o apskaitos dokumentuose (PVM sąskaitose faktūrose) buvo tyčia įforminamos tikrovės neatitinkančios ūkinės operacijos – maisto prekių pardavimas.

Atlyginimas darbuotojams buvo mokamas grynaisiais pinigais, nuo jų nesumokant mokesčių.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad Kauno bendrovės vadovas ir vienintelis jos akcininkas pasisavino bendrovei priklausantį didelės vertės turtą – beveik 58 tūkst. eurų, iš kurių 40 tūkst. eurų jis išgrynino iš bendrovės banko sąskaitos, o beveik 18 tūkst. eurų už suteiktas paslaugas gavo grynaisiais pinigais.

Kauno apygardos prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, ikiteisminio tyrimo byla perduota Kauno apygardos teismui.

Už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą Baudžiamasis kodeksas nustato laisvės atėmimą iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kodėl uab daita , teisėjus , policininkus , prokurorus , fntt , vmi , teismo statybų ekspertą , namo administratorių , savivaldybės tarnautojus išsukinėja nuo atsakomybės ?

Pamastymui

Pamastymui portretas
Kokios įmonės?

pomidoras

pomidoras portretas
ko verta ši informacija, jei nėra pavadinimo nei įmonės, nei direktoriaus. Juk išvengtų žmonės sukčių, o viešumas irgi auklėja. Dabar surašė tai, kas žinoma abstrakčiai ir taip.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių