Quantcast

Elektriniu paspirtuku važiavęs vyras vos nesuvažinėjo kartu vežto vaiko

  • Teksto dydis:

Kaunietė Judita pasidalijo istorija, kuri vos per plauką nesibaigė nelaime. Moteris matė, kaip vyras elektriniu paspirtuku vežė vaiką, tačiau posūkyje šis nukrito ir palindo po transporto priemone. Policija įspėja, jog važiuoti paspirtuku dviem asmenims yra pavojinga, o kartais gali laukti ir bauda.

Sukrėtė pamatytas vaizdas

Moteris portalui kauno.diena.lt pasakojo, kaip su vyru prieš kelias dienas vaikštinėjo Panemunės šile. Tądien parke buvo daug žmonių, kas pėsčiomis leido laiką, kas praskriedavo dviračiais, netrūko ir važinėjančių paspirtukais. Tačiau vienas pamatytas įvykis įstrigo atmintyje.

„Kaip tik su vyru diskutavome, kad tėveliai dažnai važiuoja elektriniais paspirtukais ir kartu vežasi vaikus. Jam sakiau, kad tai nesaugu, kad paspirtukai nėra pritaikyti važiuoti dviem žmonėms. Kaip tik pamatėme, kaip tėtis vežasi mažiuką vaiką, atrodė, kad jis nė dvejų metukų neturi. Dėmesį atkreipė tai, jog prie paspirtuko vairo, kurį laikė tėtis, buvo pritaisytos ir rankenos vaikui, jos nuleistos jam patogiame aukštyje, kad šis galėtų tvirčiau laikytis.

Tačiau to nepakako. Ant posūkio vaikas krito, o ir jo kojytė palindo po transporto priemone. Gerai, kad vaiką vežęs suaugęs vyras greitai sustabdė, tad pervažiuoti vaiko nespėjo, tačiau visai nedaug trūko, kad tikrai mažylis būtų gerokai sužalotas“, – pasakojo įvykį mačiusi Judita.

Galvojau, kad po tokio įvykio, kai ką tik vos nesuvažinėjo savo sūnaus, vyras pagalvos dėl vaiko saugumo, tačiau klydau, jie toliau nuvažiavo.

Moteris tikino, kad vaikas nugriuvo ant skaldos dangos, pradėjo verkti, bet nubrozdintų kūno vietų nesimatė, tad kaunietė vylėsi, jog berniukas pravirko dėl išgąsčio ir šį kartą medikų kviesti neprireikė.

„Tėtis iš po paspirtuko ištraukė vaiką, jį šiek tiek paguodė ir vėl pastatė ant paspirtuko, kad šis įsikibtų į rankenas. Galvojau, kad po tokio įvykio, kai ką tik vos nesuvažinėjo savo sūnaus, vyras pagalvos dėl vaiko saugumo, tačiau klydau, jie toliau nuvažiavo. Man atrodo, kad toks tėvų elgesys labai neatsakingas“, – suaugusius žmones, kurie veža ant paspirtukų vaikus, sugėdinti norėjo kaunietė.

Evaldo Šemioto nuotr.

Dviese važiuoti negalima

Kauno policijos pareigūnai įspėjo, jog tiek vežti vaikus, tiek keliauti dviem suaugusiems asmenims vienu elektriniu paspirtuku nėra saugu. Jei transporto priemonė pritaikyta vienam asmeniui, bet juo važiuoja daugiau žmonių, gali tekti ir paploninti piniginę.

Policijos atstovai aiškino, kad elektrinis paspirtukas priskirtinas prie Motorinio dviračio sąvokos – transporto priemonės, kuri turi ne mažiau kaip du ratus ir vidaus degimo variklį ar elektros variklį, kurių didžiausioji naudingoji galia ne didesnė kaip 1 kW, ir kurios didžiausiasis projektinis greitis ne didesnis kaip 25 km/val.

„Jei jūsų minimas paspirtukas (motorinis dviratis) pritaikytas važiuoti vienam asmeniui, dviese juo važiuoti neabejotinai bus pavojinga. Jei šio motorinio dviračio (paspirtuko) vairuotojo padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukeltų pavojingą situaciją t. y. priverstų kitus eismo dalyvius staigiai pakeisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitų veiksmų savo ar kitų asmenų saugumui užtikrinti, už tai LR ANK 428 str. 2 d. numatyta atsakomybė. Toks pažeidimas užtrauktų jam baudą nuo 30 iki 50 eurų. Kelių eismo taisyklių pažeidimai, išskyrus šiame kodekse numatytuosius, užtrauktų baudą nuo dešimt iki dvylikos eurų“, – portalui kauno.diena.lt komentavo policijos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaelektrinis paspirtukasvaikasvažiavimas dvieseKauno policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
kiekvieno gyvojo asmeninis pasirinkimas tapti lavonu(laidoti savo vaikus)!Su kuom ir sveikinam paspirdukinius...

Nerijui

Nerijui portretas
Ištrauka iš User Manual:)-Paspirtuku draudžiama važiuoti keliems žmonėms, bei vežioti vaikus, taip pat ir atitinkamose nešynėse. Pilieti PLEASE read the Fuc*ing manual. Gamintojai yra apsisaugojo nuovtokiu intelektualu kaip jus.

Nerijus

Nerijus portretas
As irgi vezu vaika, kas nedraudziama, tas leidziama. Paspirtuku visais atvejais pavojingiau nei dviraciu, bet daug patogiau. cia kaip lyginti automobili ir motocikla. Kas neturite paspirtuku, nepavydekite. Vaikui yra duoti paciam vairuoti elektrini draudzia istatymai, tiesiog nera kitos iseities kaip vezti pasistacius peiekyje. Kas sako kad nepritaikyti 2 asmenim, klysta. Puikiai telpam, o paspirtukas ribojamas tik vezamam svoriui o ne asmenu skaiciui.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių