Quantcast

Du Kauno advokatai įtariami teisėjo papirkimu

  • Teksto dydis:

Teisėsauga pareiškė įtarimus dviem Kauno advokatams ir advokatės kontoros darbuotojui dėl teisėjo papirkimo, pačiam teisėjui prašoma naikinti teisinę neliečiamybę, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kauno advokatas, buvęs ilgametis teisėjas B. L. susitarė su Kaune veikiančia advokate V. G., kad ji, veikdama bendrai su advokatės kontoros darbuotoju T. G., perduos neteisėtą atlygį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui Rimantui Grigui.

Teisėsaugos pranešime įtariamųjų, išskyrus teisėjo, pavardės nėra minimos. BNS žiniomis, įtariami advokatai yra Bronislavas Liatukas ir Valda Grigonytė, o advokatės kontoros darbuotojas yra Tautvydas Grigas.

Bronislavas Liatukas/Teismo nuotr.

Trečiadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl leidimo patraukti teisėją R. Grigą baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis BNS sakė, kad prezidentas apie šį kreipimąsi „informuotas ir reikalingi sprendimai bus priimti artimiausiu metu“.

Teisėsaugos duomenimis, už ne mažesnį kaip 2 tūkst. eurų kyšį siekta, kad teisėjas, nagrinėdamas vieno asmens administracinio nusižengimo bylą apeliacine tvarka, paskirtų švelnesnę administracinio poveikio priemonę ir sutrumpintų vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą nuo 12 iki trijų mėnesių.

Naikino įrodymus

Pasak teisėsaugos, nustatyta, kad antradienį sutartas kyšis ar jo dalis buvo perduota teisėjui jo darbo vietoje, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Tą pačią dieną B. Liatukas, V. Grigonytė ir T. Grigas buvo sulaikyti, jiems pareikšti įtariamai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo. Antradienį taip pat atliktos kratos teisėjo ir įtariamųjų gyvenamosiose vietose.

Atliekant kratą teisėjo gyvenamojoje vietoje, jis bandė naikinti įrodymus, teigiama pranešime.

Generalinė prokurorė antradienį pradėjo atskirą ikiteisminį tyrimą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui R. Grigui dėl kyšininkavimo.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

R. Grigas apylinkės teismo teisėju Kaune dirba nuo 1999-ųjų.

Kauno apylinkės teismo pirmininko Arūno Purvainio komentaras:

Arūnas Purvainis/Justinos Lasauskaitės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tindi rindi

Tindi rindi portretas
Ot tai naujiena… Manau, kad daugeliu atveju kyšius, kurie teisininku kalba vadinami “argumentai” kaip tik advokatai ir nešioja, o kad vieni nešioja, o kiti ima tai jau kitas klausimas, kuri deja galimai yra kasdienybė. Manau, jei norėtų, tai greit sugaudytu visus, bet galimai tuomet nebūtų kam nagrinėti bylų. Todėl “pagauna” tik tuos, kurie kažkam pereina kelią, juk visada už “kieta”, bus “kietesnis”. Na, o apie Liatuka kol teisėjavo buvo girdėti įvarių kalbų ir galimai ilgai teisėju laikėsi tik dėl to, kad galimai uolus buvo ir pareigūnams, ypač prokurorams.

Grybas

Grybas  portretas
O kaip Masiulis gyvena geriau parasykit

Kaunietis

Kaunietis portretas
Turi būti panaikinti prievartniai administratoriai privačių butų, bendram turtui prižiūrėti,tai UAB Būsto valda.Labai keistai jie ”vykdo veiklą”Dažnai keičia savo verslo,veiklos pavadinima,dabar yra CiNiVYTi.Tačiau nesvarbu,tuo labiau ,privalo turėti rašytinas sutartis su privačių butų savininkais,sutartis - tai įsipareigojimai abiejų pusių vieni kitiem.Dabar 20 ir daugiau metų reketuoja miesto gyventojus.Pagakvokite ,atsiuntė tau saskaitą kukiekvieną mėnesi ir gyvena nieko neveikdami Suolanuotos,suprogramuotos pajamos be jokio vargo,kas dedasi Lietuvoje.Gyvenau ir būnų kitose šalyse tokių dalykų nėra.Žinau kaip valdomas privatus turtas,bendras turtas,verslas privatus ir ne vieno verslui investuotojo.Neturi būti jokių paslaugų su išskirtinėmis sąlygomis verslui.Miestų ,kaimų valstybės turtui, merai turi teisę samdyti prižiūrėti tam turtui,tačiau skirti privačiam turtui ,ar bendram ,neturi teisės įstatymiškai.Privalo būti panaikintos paslaugos per prievartą .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių