Quantcast

Dviem jaunuoliams – rimti nemalonumai dėl narkotikų

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du 21-erių ir 19-os metų jaunuoliai kaltinami neteisėtu disponavimu medžiagomis su sintetiniais kanabinoidais ir jų platinimu.

Kaip pranešė prokuratūra, bylos duomenimis, 2022 metų pabaigoje 21-erių metų marijampolietis, pasinaudojęs šifruoto ryšio programėle ir per ten susitaręs su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu, nusipirko penkis 10 mililitrų talpos buteliukus su skaidriu skysčiu, kurio sudėtyje buvo nustatytas didelis kiekis grynos psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido. Turimais duomenimis, už šias prekes buvo susitarta atsiskaityti kriptovaliuta.

Įtariama, kad 21-erių metų kaltinamasis dalį skysčio suvartojo, o kitą dalį, 10 mililitrų, perdavė tolimesniam platinimui antram bylos kaltinamajam – 19-mečiui marijampoliškiui.

Manoma, kad pastarasis gautą skystį praskiedė ir išpilstė į atskirus tuščius plastikinius buteliukus, kuriuos, kaip įtariama, vėliau neteisėtai pardavinėjo Marijampolės mieste. Už tai 19-mečiui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų platinimo.

21-erių metų jaunuoliui byloje pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir dėl disponavimo minėtomis medžiagomis neturint tikslo jas platinti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros prokuroras, byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių