Quantcast

Dukters vestuvių šventę vos nepavertė masinėmis laidotuvėmis, bet kalta nesijaučia

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį baigė nagrinėti dėl pasikėsinimo nužudyti 11 žmonių kalta pripažintos kaunietės Ingos Papstaitienės baudžiamąją bylą.

Kalėti aštuonerius metus nuteista 55 metų moteris parašė apeliacinį skundą ir prašo išteisinimo.

„Noriu pasakyti, kad tikrai nekalta esu“, – per teismo posėdį sakė I. Papstaitienė.

Teismo trijų teisėjų kolegija savo verdiktą skelbs po savaitės, gruodžio 12 dieną.

Generalinės prokuratūros prokuroras Arvydas Kuzminskas prašo atmesti nuteistosios skundą ir palikti birželį priimtą Šiaulių apygardos teismo nuosprendį.

Tuo metu kaltinamosios gynėjas Tomas Vildžiūnas mano, kad yra visi pagrindai panaikinti pirmos instancijos teismo nuosprendį ir I. Papstaitienę išteisinti.

Moteris pirmos instancijos teismo nuosprendžiu pripažinta kalta per dukters vestuvių pokylį pasikėsinusi nužudyti žmones sukeliant gaisrą. Tarp galimų aukų buvo ir jos anūkė, šiemet vasarą Jungtinėje Karalystėje, Bostone, nužudyta 9 metų mergaitė Lilija V. Šios šalies pareigūnai dėl mažametės nužudymo sulaikė 22 metų lietuvį Deividą Skebą.

Scanpix ir feisbuko nuotr.

I. Papstaitienei taip pat priteista sumokėti 13 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Bylos duomenimis, I. Papstaitienė nusikaltimą įvykdė 2019-ųjų rugsėjo 21-osios naktį vienoje sodyboje Telšių rajone, kur vyko vestuvių pokylis.

Kaip nurodoma bylos medžiagoje, būdama apsvaigusi nuo alkoholio (daugiau nei 1,5 promilės), žinodama, kad pastato antrajame aukšte miega žmonės, tarp kurių buvo jos šeimos narių, mažamečių vaikų, ji tyčia sukėlė gaisrą.

Nuteistosios duktė ir žentas liudijo Šiaulių apygardos teisme. Jauna moteris pabrėžė nenorėjusi, kad jos vestuvėse dalyvautų tėvai, nes žinojo, kad alkoholį pavartojusi jos motina gali elgtis neadekvačiai. Tačiau sutuoktinis ją įkalbėjęs, jog tokioje šventėje tėvai turi dalyvauti.

Moteris pasakojo, kad vestuvių dieną svečiai buvo nusiteikę šventiškai, žaidė įvairius žaidimus, alkoholis, anot jos, vartotas saikingai, kai kurie vestuvių pokylio dalyviai stipriųjų gėrimų iš viso nevartoję. Duktė pabrėžė, kad alkoholiniai gėrimai laikyti šaldytuve, motina, anot jos, tą alkoholį ir vartojusi.

Nukentėjusioji teigė, kad antrą vestuvių dieną motina pradėjusi elgtis agresyviai, ją tekę tramdyti nukentėjusiosios tėvui.

Moteris pasakojo, jog svečiai miegoti nuėję apie 3 valandą nakties, maždaug po poros valandų, kai visi jau miegojo, ji pajutusi aitrų dūmų kvapą. Moteris visus ėmėsi žadinti, vieni gelbėjo mažamečius vaikus, kiti puolė gesinti liepsną.

..džiaukitės, kad neturiu benzino.

Kaip teigė nukentėjusioji, išpuolusi į lauką, ji pamatė ant sūpynių sėdinčią motiną su šypsena veide. Dukters liudijimu, jai atmintyje įstrigę motinos tą akimirką ištarti žodžiai: „..džiaukitės, kad neturiu benzino“.

Bylos duomenimis, nusikaltimo naktį kaltinamoji tyčia ant dujų viryklės sudėjo kartono dėžę su stiklo indais, įvairias plastiko atliekas, atsuko dujų čiaupus ir šiuos degius daiktus padegė, taip tyčia sukeldama gaisrą pirmajame namo aukšte esančioje virtuvėje.

Kaip nurodoma bylos kaltinamajame akte, I. Papastaitienė savo nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jos valios nepriklausančių priežasčių – nukentėjusieji pabudo, likvidavo gaisro židinį ir taip išsigelbėjo.

Ekspertai yra konstatavę, kad nusikalstamos veikos padarymo metu kaunietė suprato savo veiksmų esmę ir galėjo juos valdyti – buvo pakaltinama. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

babyte

babyte portretas
o kodel ziniasklaida neparaso nuo ko mire tos nekaltosios linutes teta,kaip augo ta nekaltoji linute su neigalia seserim,viskas buvo sokama tik apie linute,ziuri i kameras isputus akis ir meluoja,pacia papurtyt gerai reikia uz jos juodus darbelius,prie ko cia tie tevai...

V ir Gis

V ir Gis   portretas
,,perpisa" Irena,dar kartą ĮDĖMIAI paskaityk straipsnio pradžią,raudonas raideles taipogi. P.S. Ar vėl myžalus užuodi?

Irena

Irena portretas
Erelis sutuoktinis,tegul dabar iš karsto vaiką pakelia nedapisa,,,vyras pasakė ,kad turi būti motina,,o žmona irgi labai protinga,vyro paklausė,ko dabar stresuoja,glavnoje sto skazal muzas ,dėl bybiu ir alkoholikiu motinų vaikus į kapus nuvaro,vestuves sau ar kažkokioms giminėms ,tegul džiaugiasi zentas,kad tas snarglys jo neužmušė, gal kitą kartą pagalvotu su savo prašymais
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių