Quantcast

Drama Šančiuose: bute rastas sunkiai sergantis senolis ir jo mirusi žmona

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą viename Kauno butų vyko veiksmas tarsi iš filmo.

Kaip paros įvykių suvestinėje rašo Kauno ugniagesiai, apie 22 val. gautas vyro pranešimas, kad jam nepavyksta susisiekti su mama, gyvenančia Šančiuose, A. Juozapavičiaus prospekte. Sūnus nedelsiant paprašė tarnybų pagalbos.

Kaip paaiškėjo vėliau, kaunietis negalėjo patekti ir į apie 70-ies metų motinos butą, kadangi durys buvo užrakintos, o raktai į spyną buvo įkišti iš vidinės buto pusės.

Nedelsiant į nelaimės vietą atvyko kone visos specialiosios tarnybos – medikai, policija ir ugniagesiai. Pastarieji autokopečių pagalba per langą pateko į ketvirtame aukšte esantį butą, o tuomet įleido pareigūnus ir medikus.

Tai, ką pamatė tarnybų atstovai, šokiravo. Bute buvo ne tik mirusi moteris, bet ir vyras su negalia, kuris buvo paralyžuotas ir negalėjo iškviesti pagalbos. 

Pirminiais duomenimis, garbingo amžiaus moteris galėjo būti mirusi jau prieš parą. Vyras su negalia buvo mirusiosios sutuoktinis. Jis, atvykus tarnyboms, buvo sąmoningas, tačiau detaliai patikrai išgabentas į gydymo įstaigą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinau

Zinau portretas
Beje, galiu pamineti kad profesionalumo is tarnybu mano nuomone labai pritruko. Pranesime rasoma ne taip kaip buvo. Pradzioj ugnegesiai pjove duris, nors zinojo kad raktas is vidaus ikistas. Neispjove. Tik tada lipo per langa. Nors isvis nesuprantu kam duris reikejo pjauti. Blogiausiu atveju jeigu langas neatsidarytu - pakaktu ismusti lango stiklo paketa ir ilipus i buta duris atsirakinti. O dabar... pjove duris, bet ilipo per langa. duris galutinai turejo ispjauti tik tada kuomet reikejo isnesti zmones.

Anonimas

Anonimas portretas
Marytė Savivaldybė skirtų socialinėm reikmėm pinigų kasmet sutaupo didžiules sumas ,saskaita tokių senų apleistų žmonių.Iš medikų ir socialinių darbuotojų sunku gauti slaugą,globą,mažai aiškinama seniems žmonėms, kur kreiptis ,adresai ,kaimynai turėtų pranešti,o šie darbuotojai turėtų paruošti dokumentus į ligoninę ,slaugą ,-turėtų elgtis su tokiu žmogum ,kaip savo artimu,jam gi atlyginimas mokamas.

a

a portretas
Keisti žmones! Kalba eina apie nedemesi , nužmogeima ir abejinguma! Bet ir čia- baltijos kelias, baltijos keles! Nubekyt ten, gal ka gero dar rasyt
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių