Quantcast

Demaskuoti du pareigūnai: nuteistuosius aprūpindavo draudžiamais daiktais

  • Teksto dydis:

Draudžiamų daiktų platinimu kaliniams įtariami du Šiaulių tardymo izoliatoriaus ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai.

Kalėjimų departamentas ketvirtadienį pranešė, kad trečiadienį buvo sulaikytas ir nuo tarnybos nušalintas Šiaulių įkalinimo įstaigos Saugumo valdymo skyriaus jaunesnįjį specialistą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo ir neteisėto disponavimo tam tikromis dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Kalėjimų departamentas teigia kratų ir kitų ikiteisminio tyrimo veiksmų metu rasti ir paimti, įtariama, įvairių rūšių anaboliniai, androgeniniai steroidai, taip pat ryšio priemonės, laikmenos ir galimai nusikalstamu būdu gauti pinigai.

„Turimais duomenimis, paimtų draudžiamų daiktų vertė pataisos įstaigoje būtų padidėjusi dešimteriopai“, – rašoma pranešime.

Paimtų draudžiamų daiktų vertė pataisos įstaigoje būtų padidėjusi dešimteriopai.

Jame taip pat teigiama, kad įtariamas nusikaltimas atskleistas ir su Šiaulių apskrities policijos pagalba, tyrimą kontroliuoja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Tuo metu Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje ketvirtadienį, vykdant įeinančiųjų patikrą, Saugumo valdymo skyriaus jaunesniojo specialisto drabužiuose rasta 11 SIM kortelių, 20 vienetų įkroviklių adapterių, laisvų rankų įranga, keturi mobiliojo ryšio telefonai.

Kalėjimų departamento teigimu, devynerius metus įstaigoje dirbantis pareigūnas nušalintas nuo tarnybos, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

„Kalėjimų departamento vadovybė netoleruoja pataisos pareigūno vardą diskredituojančių veiksmų, todėl prevencinis darbas, siekiant užtikrinti, jog bausmių vykdymo sistemoje dirbtų sąžiningi, kolegų ir visuomenės pasitikėjimo verti pareigūnai bus tęsiamas“, – teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
2019 už nuteistųjų baliaus transliacija per informacijos tinklus atsistatydino Kybartų PN direktorius ir KD imuniteto viršininkas kas atsakingas už tokius darbuotojus kodėl nevyksta prevencinis darbas Ką veikia KD imuniteto valdžią?

Bus panašioje situacijoje ,kaimynai

Bus panašioje situacijoje ,kaimynai portretas
Toks tokį aprūpina ,tik vienas uždirba ,o nusikaltėliai tai abu.

Bile Koks

Bile Koks portretas
O tai kodėl pradžiai porai parų nenuleistas į rūsį.... Su 11 kortelių neblogai Alio mama ir Bankas maklių būtų gavęsi....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių