Quantcast

Dėl 20-metės bagažo – sumaištis Kauno oro uoste: teko evakuoti 200 žmonių

  • Teksto dydis:

Šiandien į Karmėlavoje esantį Kauno oro uostą skubėjo visos specialiosios tarnybos, o dėl šios sumaišties daugiau kaip pusvalandžiui buvo atidėtas „Ryainar“ skrydis į Liverpulį.

Tikrinant į Angliją skrendančios 20-metės Liverpulio gyventojos bagažą rentgenu Kauno oro uosto aviacijos saugumo specialistai aptiko jiems įtarimą sukėlusį daiktą, primenantį sprogstamą užtaisą. Apie tai 10.50 val. informuota Kauno policija. O ši, savo ruožtu, pasidalijo šia informacija su ugniagesiais gelbėtojais bei greitosios pagalbos medikais ir įvedė planą „Skydas“.

Belaukiant tokiais atvejais būtinų „Aro“ išminuotojų, skubiai evakuota ir apie 200 keleivių terminale tuo metu buvusių keleivių.

Anot Kauno policijos atstovės, planas „Skydas“ atšauktas tik po pusvalandžio, kai buvo konstatuota, kad sprogstamu užtaisu buvo palaikytas muzikos grotuvas su ausinėmis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasak Kauno policijos budėtojo, tai konstatavusiems „Aro“ specialistams užteko įtarimą sukėlusio radinio nuotraukos.

Atšaukus planą „Skydas“, šio grotuvo savininkei iš užsienio kartu su bendrakeleiviais leista tęsti skrydį į Liverpulį, kuris buvo atidėtas 35 minutėms.

Lietuvos oro uosto atstovo Tado Vasiliausko teigimu, sugrąžinti į terminalus ir kiti keleiviai, kurių skrydžiams šis incidentas įtakos neturėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olegas

Olegas portretas
Straipsnyje viskas gražiai, trumpai, nors situacija toli gražu nebuvo iš maloniųjų. Tai vargšei užsienietei merginai (ji buvo su mama) niekas nieko žmogiškai nepaaiškino, nes anglų kalba Kauno oro uosto darbuotojai, pasirodo, kalba labai ribotai. Atvirkščiai, pilną išgaščio, panikuojančią ir šūkaujančią, oro uosto darbuotojai ignoravo ir lyg dirbtinai tempdami laiką (o gal nežinodami ką daryti) vertė laukti prie patikros vartų. Susidarė eilė, kiti žmonės ėmė vėluoti į savo skrydžius - situacija parodė visą neprofesionaluma. O ir tai merginai Lietuva įsimins ilgam.

BAMBARDYRIUS :D

BAMBARDYRIUS :D portretas
NO COMENTS :D :D :D

Aha

Aha portretas
Panašiai buvo man Briuselio aerouoste. Portfelyje vežiausi porą sumuštinių ir tris obuolius. Tai tie obuoliai ir sukėlė stresą tikrintojams. Buvau uždarytas spec. kabinoje, kuriame patikrino tą mano portfelį.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių