Quantcast

Dėl K. Pūko advokatės atostogų stringa ir ikiteisminis tyrimas

Dėl Kęstučio Pūko advokatės atostogų stringa ir ikiteisminis tyrimas, kuriame buvusiam politikui pareikšti įtarimai dėl seksualinio priekabiavimo ir netinkamo ginklo laikymo – prokuratūra negali apklausti paties įtariamojo. Pagal įstatymą apklausoje turi dalyvauti įtariamojo gynėjas.

„Mums reikalinga atlikti K. Pūko apklausą. Mes apklausos atlikti negalime, nes jis pageidauja gynėjos, kuri yra išvykusi, dėl to ir neatliekame šių veiksmų. Kol kas nėra pagrindo objektyviai patvirtinti, kad yra specialiai vilkinamas tyrimas – žmogus pateikė dokumentus, kad atostogauja. Laukiame jos sugrįžtant. Matysim, kaip procesas vyksta toliau, tada ir spręsim. Ne, nebuvo derintos (atostogos - BNS). Ji mums pranešė, kada, pranešė“,– BNS antradienį sakė K. Pūko ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė Agnė Stankevičiūtė.

Pernai gruodžio 22 dieną Vilniaus apylinkės prokuratūroje tuometiniam Seimo nariui K. Pūkui buvo pareikšti įtarimai dėl seksualinio priekabiavimo ir šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo taisyklių pažeidimo.

„Jis susipažino su įtarimu, atsisakė duoti parodymus, kol susipažins ir pasirengs apklausai“, – sakė prokurorė. Pasak jos, K. Pūkas nesakė kategoriškai, kad tikrai niekada neduos parodymų. Kaip įprasta, įtariamieji susipažįsta su pateiktų įtarimų tyriniu ir apsisprendžia dėl parodymų davimo.

Pagal įstatymą apklausos metu asmuo turi teisę turėti gynėją.

Prokurorė A. Stankevičiūtė sakė, kad bylos tyrimas užtruko, tačiau ne dėl prokuratūros kaltės.

K. Pūkas anksčiau yra prašęs jo mandato panaikinimo klausimą Seime atidėti, į užsienį išvykus jo advokatei.

Seimas nusprendė, kad advokatė Aušra Ručienė apie posėdį žinojo iš anksto, tad jos išvyka į Argentiną nelaikytina svarbia priežastimi atidėti klausimą.

K. Pūkas paskelbė atsistatydinantis Seimui pradėjus svarstyti jo apkaltą. Politikas šį žingsnį žengė prieš pat planuotą balsavimą dėl jo mandato panaikinimo.

Parlamentaras  sakė atsistatydinantis, nes neužtikrinama jo teisė į gynybą. Seimas nusprendė jo mandato panaikinimo klausimą svarstyti be advokatės.

Pirmadienį Vyriausiojo rinkimų komisija (VRK) pranešė gavusi K. Pūko bei jo advokatės A. Ručienės prašymą atidėti klausimo svarstymą dėl advokatės išvykos į užsienį, tačiau nuspręsta prašymų netenkinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai  portretas
man DZIN kur ta silikoninine advokate skraido ,i kokius kurortus..ne pirma karta savo Ruciui ragus itaiso..va ir pukiui itaise ,nors turejo seime prie puko sedeti..klausyti,koks jis bliadunas ..

nu jo

nu jo portretas
O kaip del neteiseto biuletenio, kuri isdave UAB "Signata"? Niekas ir niekaip nenesa jokios atsakomybes?

Ale tikrai

Ale tikrai  portretas
KA CIA TAS CIUCKIS PUKIS ISSIKALINEJA,JUK TUREJO DU ADVOKATUS ..na kurio zmona netycia idarbino TAI PER APKALTA GALEJO SUDALYVAUTI advokatelis ..CIA BUS SPEKTAKLIO TESINYS ,kai grys juodoji advokate..KIEK DAR SITIE DU PAKSO PARTIJOS PAJACAI TAMPYSIS ..NUSIBODO
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių