Quantcast

Degalinėje su didele kontrabanda gintaro sulaikytas kaunietis

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai Kaune su įkalčiais sulaikė du vyrus, siejamus su gintaro kontrabanda. Lietuvos ir Rusijos piliečiai įkliuvo iškart po to, kai užsienietis lietuviui perdavė apie 50 kilogramų neapdirbtos gintaro žaliavos.

Naktį iš antradienio į trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai ir jiems talkinę kolegos iš Specialiosios paskirties skyriaus vienoje Kauno degalinėje sulaikė du vyrus – 42 metų Rusijos pilietį ir 63-ejų kaunietį.

Pasieniečiai turėjo išankstinės informacijos, kad šie asmenys, įtariama, gali užsiimti gintaro kontrabanda.

Pareigūnai stebėjo, kaip rusas iš savo vairuoto krovininio automobilio „Renault Magnum“ puspriekabės iškrovė polietileno maišus, kuriuos perdavė ten pat laukusiam lietuviui. Vos tik krovinys buvo perdėtas į pastarojo automobilį „Volkswagen Passat“, abu vyrai buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad maišuose yra apie 50 kilogramų neapdirbto gintaro. Pirminiais duomenimis, ši žaliava kontrabandos būdu į Lietuvą gali būti atgabenta iš Kaliningrado srities per Kybartų kontrolės punktą.

Beje, sulaikytas kaunietis jau anksčiau yra baustas už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu gintaro. Teismas šiemet jam skyrė keliolikos tūkstančių eurų baudą.

Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Abu vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Gintaras, „Volkswagen Passat“ bei vilkikas su puspriekabe saugomi pajūrio pasieniečių padaliniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va čia tai nusikaltimas

va čia tai nusikaltimas portretas
rusas į "gintaro šalį" atvežė Rusijos Kaliningrado srityje surinkto gintaro, kaunietis nusipirko ir jau daromas nusikaltėliu. Gal gintaras akcizais apmokestinama prekė, gal prekyba juo reikalinga licencija, gal nuodingas ar kas kita, kad tai iš vis laikoma nusikaltimu. Juk iš jo būtų pagaminti papuošalai, parduoti ir būtų sumokėti Lietuvai mokesčiai. Kadangi "gintaro šalis" savo gintaro beveik neturi, tai reikia iš kažkur nusipirkti.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Dabar sulaikė susandėliuos ir spėkit kas bus? Is to sandėlio kas kokiu tai stebuklingu būdu viskas dings ir atsidurs pas tarpininkus, juvelyrus, ir pas mus ant kaklo, riešo, pirštų. Ir visi tuo patenkinti busim.

Internetinis darbas

Internetinis darbas portretas
Tai geriausias uždarbis. Pirmą mėnesį gavau 25386 USD už darbą 3 valandas per dieną. Aš pradėjau prieš keturis mėnesius ir iš karto namo pasiimdavau bent 5638–7364 USD per savaitę. Aš negaliu patikėti, kaip lengva buvo, kai aš tai išbandžiau. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Tai aš ir darau .............................>>>>>>>>>>>>>> w­­­w­­­w.C­­­­­a­­­­­s­­­­­h­­­Flo­­w77.C­­o­­m
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių