Quantcast

Daugiau nei dvigubai greitį viršijęs, „saules“ piešęs vairuotojas: vėluoju iš darželio paimti vaiką

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai gruodžio 26–sausio 1 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 354 greičio viršijimo atvejus.

Gruodžio 29 d. apie 15.45 val. Kauno r., Šlienavos k., automobilis BMW, vairuojamas vyro (g. 1988 m.), kur leistinas važiavimo greitis – 50 km/val., važiavo 121 km/val. greičiu. Negana to, vyras padidinęs automobilio variklio apsukas ir prasukdamas galinius varomus ratus, tyčia kelis kartus slydo automobilio korpuso šonu išvažiuodamas į priešpriešinę eismo juostą ir sukeldamas pavojų kitiems eismo dalyviams. Vyras prisipažino policijos pareigūnams, kad vėlavo pasiimti vaiką iš darželio, o spustelėjus akceleratoriaus pedalą, automobilį tiesiog „užnešė“. Automobilio vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Gruodžio 26 d. apie 11.30 val. Kaune, Vandžiogalos pl., automobilio „Audi“ vairuotojas (g. 1994 m.) iš pradžių nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti. Po maždaug 5 minučių, sustabdžius transporto priemonę, paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti transporto priemonę ir yra neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,82 prom. Vairuotojui surašytas ne tik administracinio nusižengimo protokolas, bet ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant neblaiviam.

Kitą dieną apie 15.30 val. Kauno r., Ežerėlio k., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Opel“, vairuojamą vyro (g. 1986 m.). Vairuotojas prisipažino policijos pareigūnams, kad prieš pusvalandį vartojo stipriuosius alkoholinius gėrimus. Vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,56 prom.

Pirmąją naujųjų metų dieną apie 14.25 val. pareigūnė ne darbo metu pastebėjo kelyje A1 įtartinai manevruojantį automobilį „Chrysler“. Pareigūnė nedelsiant informavo kolegas apie galimai neblaivų vairuotoją ir sekė jam iš paskos, kol pasirodė kolegų ekipažas iš Šiaulių. Pareigūnės įtarimai pasitvirtino – automobilio „Chrysler“ vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,34 prom.

Savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Kauno mieste ir rajone, Jonavos rajone patikrinta apie 5,6 tūkst. transporto priemonių. Išaiškinti septyni neblaivūs vairuotojai (1,43 prom.; 0,48 prom.; 0,58 prom.; 1,96 prom.; 0,87 prom.; 0,64 prom.; 0,52 prom.). Priemonių metu užfiksuoti ir kiti KET pažeidimai.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė dvylika neblaivių automobilių vairuotojų ir septynis asmenis, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
gandziu salis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių