Quantcast

D. Kedžio bendrininkų byloje – dar viena apklausa

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas, nagrinėjantis galimų Drąsiaus Kedžio bendrininkų bylą, nusprendė atlikti įrodymų tyrimą ir liudytojais apklausti įvykio metu aukštas pareigas ėjusius du policijos pareigūnus – buvusį policijos generalinio komisaro pavaduotoją Visvaldą Račkauską ir tuometinį Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotoją Tomą Ulpį.

V.Račkauskas trečiadienį buvo atvykęs į teismo posėdį ir davė parodymus kauniečių Eglės Barauskaitės ir Raimundo Ivanausko byloje. R.Ivanauskas yra nuteistas 8 metų laisvės atėmimo bausme ir pripažintas kaltu dėl kurstymo ir padėjimo nužudyti. E.Barauskaitė dėl visų kaltinimų išteisinta. Nuosprendis neįsiteisėjęs, nes buvo apskųstas.

V.Račkauską šioje byloje bandyta apklausti anksčiau, kai R.Ivanausko ir E.Barauskaitės byla dar buvo nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Tačiau tuo metu V.Račkauskas buvo sulaukęs kaltinimų kitoje byloje, kurioje jis ir kiti policijos pareigūnai buvo kaltinami netinkamu reagavimu į informaciją apie Kaune planuojamas žudynes. V.Račkauskas šioje byloje dėl visų kaltinimų yra išteisintas, nuosprendis yra įsiteisėjęs.

„Šiuo metu padėtis yra pasikeitusi – yra įsiteisėjęs išteisinamasis nuosprendis. Kolegija nusprendė jus kviesti“, – sakė teisėja Elena Vainienė.

Liudytojui klausimus pateikė nuteistojo R.Ivanausko advokatas Arnoldas Blaževičius. Į daugumą advokato klausimų V.Račkauskas atsakė vienu žodžiu – „ne“.

(Nuotraukoje – V. Račkauskas)

A.Blaževičius liudytojo teiravosi, ar policija disponavo informacija apie rengiamą teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymą.

„Su M.Žalimu niekada nebendravau“, – pasakė V.Račkauskas, ką yra sakęs nekartą.

2009 metais V.Račkauskas, kaip policijos generalinio komisaro pavaduotojas, kuravo kriminalinę policiją.

„Jūsų kabinete buvo rastas užrašas kalendoriuje „Mindaugas Žalimas“. Kaip jis atsirado?“, – teiravosi prokuroras Redas Savickas. V.Račkauskas sakė, kad toks užrašas atsirado, kai jis pradėjo aiškintis korespondentų šaltinį, kuris paskleidė šmeižtą. Apie policijai esą suteiktą informaciją apie galimai rengiamas žudynes po kelerių metų žiniasklaidai papasakojo M.Žalimas.

Teismas taip pat aiškinosi M.Žalimo policijai galbūt suteiktos informacijos svarbą.

M.Račkauskui kolegos policininkai pareiškė, kad iš M.Žalimo gauta informacija buvo „kaip per mėnulio pilnatį“.

„Mano įsikišimas buvo nereikalingas“ ,– sakė V.Račkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netikinti

netikinti portretas
Na jeigu nuteise, remiantis Zalimo parodymais, kuriuos komisaras vadina menulio pilnaties pasakojimais, tai kaip galima tiketi tokiu neaiskiu tipeliu, o ne komisaru. Kas patikes, jeigu tai tiesa, Kad TEVAS nei is sio nei is to ryzosi tokiems veiksmams. Tikiu, kad ateis laikas ir ta byla bus nagrinejma is naujo. Gaila mergaites, gaila TEVO, gaila TEVO draugu, gaila Venskienes ir jos tevu.

"nuostabiausiai' Lietuvos mamos žiniai

"nuostabiausiai'  Lietuvos mamos žiniai portretas
o kas nužudė kedį ir ūs,kol nėra atsakymo į šiuos klausimu jokia byla ne tik kad negali būti nagrinėjama, jos iš viso negali būti.

Kaimietis

Kaimietis portretas
Kiek man yra žinoma ne tik Lietuvoje bet kaltumą ar nekaltumą įrodo tik teismai, o ne prokuratūra. (žudė Kedys) ir tik Lietuvoje gali būti nuteistas už patologinio melagio (Žalimas) parodymus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių