Quantcast

Chuliganus prašoma pripažinti rasistais

  • Teksto dydis:

Nukentėjusieji per incidentą, šių metų kovą įvykusį Rokų „Maximoje“ bei pratęstą jos automobilių stovėjimo aikštelėje, prašo Kauno apygardos teismo pripažinti šį įvykį rasistiniu išpuoliu.

Trečiadienį šiame teisme išnagrinėtas nuo chuliganų tada nukentėjusių sutuoktinių skundas, kuriuo jie prašo ne tik pripažinti savo kaimynus iš Rokų Paulių Elijošių ir Luką Bukauską kaltais dėl tautinės nesantaikos kurstymo, bet ir skirti jiems griežtesnę bausmę, negu skyrė Kauno apylinkės teismas, pripažįstant sunkinančia aplinkybe tai, kad jie užgauliojo jau aštuntą mėnesį nėščią moterį.

Kaip jau rašyta, nuteistųjų bei nuo jų nukentėjusių sutuoktinių keliai susibėgo minėtame prekybos centre kovo 12-osios vakarą. Iš pradžių apsipirkinėjusi nėščioji aplinkinių akivaizdoje buvo žeminama bei užgauliojama necenzūriškais žodžiais esą dėl to, kad per ilgai prie kasos atsiskaitė už prekes. Vėliau automobilių stovėjimo aikštelėje kliuvo ir jos vyrui indui, su kuriuo moteris tuo metu augino jau tris vaikus. Chuliganams užkliuvo svetimšalio gymis, dėl to jis sulaukė ne tik rasistinių užgauliojimų, bet ir spyrių.

Chuliganų auka savo mobiliuoju telefonu visa tai nufilmavo. Šis įrašas vėliau tapo nenuginčijamu įkalčiu, sprendžiant įtariamųjų, kuriuos policija sulaikė jau kitą dieną, atsakomybės klausimą. Buvo įamžinta ne tik tai, kaip P.Elijošius, nusimovęs kelnes, demonstruoja savo oponentui užpakalį, bet ir vadina jį su L.Bukausku „babajumi“, „juodašikniu“ bei liepia dingti iš Lietuvos. Jo nėščiai žmonai buvo grasinta sulaukti plungiškės Ievos Strazdauskaitės, kuri vos prieš dvi dienas buvo rasta nužudyta Kėdainių rajone, likimo.

Tačiau P.Elijošiaus ir L.Bukausko bylą nagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Rimantas Grigas konstatavo, kad tai tebuvo chuliganizmas ir neįžvelgė jokio tyčinio rasizmo. Prieš kelis mėnesius 24-erių P.Elijošiui ir metais jaunesniam L.Bukauskui buvo skirtos vienerių metų laisvės apribojimo bausmės, įpareigojant juos nuo 22 iki 6 val. būti namuose ir per metus nemokamai išdirbti 120 valandų sveikatos priežiūros ir rūpybos įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliais bei pasenusiais asmenimis. Pastaroji bausmė šiems bedarbiams skirta atsižvelgiant į tai, kad anksčiau jie buvo baudžiami baudomis (L.Bukauskas teistas vieną kartą, P.Elijošius – jau du), tačiau jos, kaip teigia nauji faktai, nebuvo veiksmingos.

Nagrinėjant nukentėjusiųjų skundą Kauno apygardos teisme, P.Elijošius ir L.Bukauskas, iš kurių sutuoktiniai nereikalavo jokio moralinio atlygio, prašė sušvelninti Kauno apylinkės nuosprendį. Tuo tarpu nukentėjusieji, kurie posėdyje nedalyvavo, kaip ir skelbiant Kauno apylinkės teismo nuosprendį, per savo advokatę prašė ankstesnį nuosprendį sugriežtinti. Esą tokia bausmė, kokia skirta chuliganams, nebus jiems veiksminga ir šį kartą. Juolab neišmokys jų tolerancijos kitataučiams.

Skundą nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija savo sprendimą skelbs rugsėjo viduryje.


Šiame straipsnyje: rasizmaschuliganizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apakus

Apakus portretas
ISPRADZIU NORI PARODYT XULIGANUS VIESAI-PARODE,PAPRASE ATSIPRASYT VIESAI-ATSIPRASE,TAI KO DB VISKA VERCIA KITA PUSE?KO VEL TRUKSTA?TAI REIKEJO ISKART SUMA SAKYT,O NE SUDA MALT,JAU VISIEM SITAS ISPUSTAS BURBULAS NUSIBODES,PATYS KABINOSI ,PATI Y KONFLIKTA YSIVELE IR DB PATYS DAUGIAUSIA REKIA, APSURDAS

Anonimas

Anonimas portretas
Tokia babajiška kekšę ldk laikais ant smaigo būtų pamovę o dabar dar vėja kelia šlykštynė, lauk vyti tokia padugnę kuri išduoda savo tautą.

onute

onute portretas
Tiems gaideliams visai nesvarbu juodas tu ar baltas. Jie taip pat elgiasi ir su savo tautiečiais, nes jaučiasi visagaliais. Kiek tautiečių nukentėjo tamsiu paros metu nuo tokių į gaujas susimetusių baltaodžių
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių