Quantcast

Buvusio Čečėnijos prezidento sūnaus byla vėl bus atversta tik rudenį

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas po pertraukos nagrinėjo bylą, kurioje buvusio Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnus Degi Dudajevas kaltinamas asmens dokumentų klastojimu.

Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas po pertraukos nagrinėjo bylą, kurioje buvusio Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnus Degi Dudajevas kaltinamas asmens dokumentų klastojimu.

Paties D.Dudajevo byloje apklausti nepavyko, į posėdį atvyko tik vienas iš dviejų kviestų liudininkų – sulaikymo operacijoje dalyvavęs policijos pareigūnas.

Kadangi trečiadienį liudijęs pareigūnas teigė pats nematęs, kaip D.Dudajevui buvo perduoti suklastoti pasai, tikimasi į kitą teismo posėdį pakviesti apie tai pranešusį jo buvusį kolegą.

D.Dudajevas yra pareiškęs norą duoti parodymus tik apklausus visus liudytojus.

Pasak pareigūno, sulaikant D.Dudajevą automobilyje buvo praplėštas ten rastas paketas, jo viduje buvo padirbti pasai. Tuo metu D.Dudajevas rankoje laikė popieriaus lapelį su augaline medžiaga.

Vyras kaltinamas ir disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Ankstesniame posėdyje buvo pareikštas prašymas suėjus senačiai nutraukti bylą dėl šio kaltinimo, tačiau teismas nusprendė prašymo netenkinti ir klausimą išspręsti kartu su nuosprendžiu.

Dėl didelio bylos dalyvių užimtumo kitas teismo posėdis numatytas tik rudenį – jis turėtų įvykti spalio 7 dieną.

Prokuratūra nustatė, kad trys kaltinamieji iš nenustatytų asmenų įsigijo tikrų Lietuvos pasų, o tada, pagal D.Dudajevo užsakymą, juos suklastojo, sumaketuodami pagal pateiktus gruzinų anketinius duomenis.

D.Dudajevas anksčiau yra sakęs, kad norėjo padėti į Europą persikelti kelioms šeimoms, kurioms buvo nesaugu Kaukaze.

Kaltinamojo tėvas Džocharas Dudajevas praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje vadovavo čečėnų nepriklausomybės judėjimui ir pasipriešinimo prieš Rusiją kovai. Jis žuvo 1996 metais per pasikėsinimą, surengtą Rusijos slaptųjų tarnybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių