Quantcast

Buvęs viceministras S. Girdauskas per reidą įkliuvo neblaivus

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas, buvęs susisiekimo viceministras, atsakingas už eismo saugumą, Saulius Girdauskas buvo užfiksuotas neblaivus prie vairo. Kai kurie automobilių sporto bendruomenės atstovai tikina, kad taip buvo pažemintas organizacijos vardas.

Kaip redakciją informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, kovo 1 d. per reidą Vaišvydavoje buvo sustabdytas automobilis "Škoda", kurio vairuotojui nustatytas lengvas – 1,07 promilės, girtumo laipsnis. Portalo žiniomis, tai S.Girdauskas.

Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Už tokį nusižengimą numatyta bauda nuo 800 iki 1,1 tūkst. eurų, taip pat privalomai atimama teisė vairuoti nuo metų iki metų ir šešių mėnesių.

Taigi automobilių sporto federacijos vadovas lieka be teisės vairuoti automobilį. Praėjus atimtos teisės vairuoti terminui, asmuo, norėdamas atgauti vairuotojo pažymėjimą, turės baigti papildomus kursus prasižengusiems vairuotojams vairavimo mokykloje ir iš naujo išlaikyti egzaminus VĮ "Regitra".

S.Girdauskas portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad toks įvykis užregistruotas.

"Per pietus išgėriau taurę vyno. Gal per mažai laiko praėjo, kai sėdau už vairo. Tikrai nesijaučiau apgirtęs. Dabar nuoširdžiai apgailestauju dėl tokio savo poelgio. Anksčiau niekada nesu vairavęs išgėręs", – teigė LASF prezidentas.

Užsiminus, kad kai kurie kolegos jau pradėjo kelti klausimą dėl pažeminto LASF vardo, S.Girdauskas dar kartą atsiprašė visų kolegų.

Per pietus išgėriau taurę vyno. Gal per mažai laiko praėjo, kai sėdau už vairo.

"Automobilių sporto bendruomenė mane išrinko. Ji ir spręs mano likimą", – teigė jis.

1,07 promilės girtumas S.Girdauskui buvo nustatytas kovo 1-osios popietę. Policijos reidas Kaune, Vaišvydavoje, vyko tarp 14-17 val.

Toksikologai tvirtina, kad toks apsvaigimas nuo alkoholio galėjo atsirasti pabandžius "pataisyti sveikatą", jei alkoholis buvo vartotas, pavyzdžiui, vakare. Arba jis buvo vartotas prieš sėdant prie automobilio vairo.

Reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie S. Girdauską,  LASF pateikė oficialią poziciją.

"Norime pabrėžti, kad LASF valdymo organai jokiais būdais neteisina prezidento veiksmų ir fakto, aprašyto žiniasklaidos pranešimuose. Mes gerbiame ir esame tik už švarų ir saugų automobilių sportą, tarptautinio automobilių sporto kodekso normas, Lietuvos automobilių sporto kodeksą, automobilių sporto etikos normas bei Lietuvos Respublikos įstatymus.

Vienas iš pagrindinių LASF prioritetų ir strateginių krypčių yra saugaus eismo skatinimas ir įvykių kelyje prevencija. LASF smerkia ir tikrai netoleruoja bet kokių neleistinų veiksmų, sėdint už vairo ar esant kelyje. Tai galioja kiekvienam eismo dalyviui be jokių išimčių.

Mes smerkiame bet kokį mūsų bendruomenės narių įstatymų pažeidimą ir taikome visiems vienodus reikalavimus, tinkamai atstovaujant automobilių sportą. Norime pabrėžti, kad LASF dirba automobilių sporto labui bei automobilių sporto bendruomenei ir lygiai taip pat, kaip ir visa bendruomenė, esame nusivylę susiklosčiusia situacija.

S. Girdausko sprendimo dėl šio įvykio lauksime artimiausiu metu, tai yra pačio prezidento atsakomybė ir sprendimas. Oficialiai susidariusią situaciją bus galima spręsti kovo 21 d. vyksiančiame LASF tikrųjų narių suvažiavime, kurio metu LASF tikrieji nariai galės išreikšti nuomonę dėl pasitikėjimo S. Girdausku ir spręsti tolimesnės veiklos automobilių sporto federacijoje klausimą. Visa tvarka yra aprašyta LASF įstatuose.

Atsiprašome visos savo bendruomenės už susiklosčiusią situaciją. Linkime stiprybės ir susitelkimo visai Lietuvos automobilių sporto bendruomenei", – teigiama federacijos išplatintame pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Ka tas girdauskas padare gero lietuvai eilinis pijokas

anupras

anupras portretas
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kovo 1 d. reido metu sulaikė neblaivų S.Girdauską. Apie įvykį pranešama tik kovo 10 d. Ko tiek laiko delsta? Gal tikėtasi, kad S.Girdauskas išsivynios pats ar bent jo nepamirš sugėrovai?

Nesventas

Nesventas portretas
Ale kiek sventuoliu rasytoju yra.savo griekus prisiminkit pletku bobos.
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių