Quantcast

Bukumui ribų nėra, bet už tai irgi baudžiama

Atsirado dar du pretendentai į bukiausių nusikaltėlių titulą. Tiesa, per pusę paros, kol buvo sulaikyti, jiems net du kartus pavyko pergudrauti kai kuriuos policijos pareigūnus.

Pergudravo ir save

Kauno apylinkės teismui perduota dzūko Evaldo V. ir suvalkiečio Mariaus K., kaltinamų automobilio „BMW 530“ vagyste, įvykdyta šią vasarą prie statybinių medžiagų parduotuvės „Depo“, byla. Čia jie rugpjūčio 5-osios popietę susitiko su asmeniu, kurio sūnus interneto svetainėje Autoplius.lt pardavinėjo savo BMW. Vienas iš asmenų, netrukus stosiančių dėl jo vagystės prieš teismą, – 27-erių Marius K. iš Vilkaviškio jį demaskavusiems Kauno teisėsaugininkams vėliau prisipažino, kad yra vogęs automobilius Anglijoje. Ir žinojo, kad BMW pavogti – sudėtinga. Todėl ir nusprendė prisiminti anksčiau gana populiarų scenarijų tai padaryti, imituojant automobilio pirkimą.

Susiskambinę iš vakaro su parduodamo BMW savininku, į susitikimą su jo tėvu automobilių aikštelėje prie „Depo“ Marius K. ir jo devyniolikmetis bendrininkas Evaldas V. iš Alytaus atvyko iš anksto viską suplanavę. SIM kortelę, kuria naudojosi skambindami BMW savininkui, jie jau buvo išmetę. Tačiau buvo pasiėmę Evaldo V. BMW valstybinius numerius, kurie turėjo būti užkabinti ant pagrobto automobilio. Tačiau, mėtydami nusikaltimo pėdsakus, jo organizatoriai aiškiai persistengė, nes atvyko į Kauną Evaldo V. darbovietei – vienai Alytaus įmonei, pildančiai automobilių kondicionierius, priklausančiu automobiliu „Ford Galaxy“. Ir pasistatė šį autobusiuką, belaukdami aukos, tiesiai po „Depo“ prieigose įrengtomis vaizdo kameromis.

Kelių policijos fiasko

Vėliau pareigūnai pagal šių kamerų įrašus ir nustatė, iš kur į susitikimą su BMW pardavėju atėjo Marius K. Išlindęs iš šios įsivaizduojamos savo slėptuvės, jis puikiai suvaidino, kad parduodamas BMW, kurį, kaip įprasta, jam buvo leista išbandyti, jam tinka. Beliko pasikeisti vietomis su bandant BMW šalia sėdėjusiu jo pardavėju ir važiuoti sudaryti pirkimo sutarties.

Tačiau BMW pardavėjui išlipus persėsti prie jo vairo, taip pat pasielgti, kaip ir planuota, delsęs Marius K. skubiai nurūko pavogtu automobiliu IX forto link. Netoli šio esančiame miškelyje jis su Evaldu V., stebėjusiu vagystę iš toli ir atskubėjusiu iš paskos savo „Ford Galaxy“, nuėmė nuo grobio valstybinius numerius, numesdami šiuos į žolę, ir užkabino ant jo Evaldo V. BMW numerius. Iš miškelio pavogtu BMW jau išvažiavo šis, pareiškęs, kad taip pat nori pasimėgauti grobio vairavimu. Marius K. lydėjo bendrininką jo darbovietės autobusiuku.

Anot BMW vagių, policija tądien juos prie pagrobto automobilio vairo buvo sutabdžiusi du kartus, tačiau tik surašė protokolus dėl pamesto valstybinio numerio ir paleido. (Elijaus Kniežausko nuotr.)

Tačiau netrukus kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai BMW vagims teko susidurti su policija. Pareigūnams už Garliavos užkliuvo, kad Evaldo V. vairuojamas BMW – be priekinio valstybinio numerio, kuris pakeliui buvo pamestas. Už tai Evaldui V., prisistačiusiam šio automobilio savininku, pamiršusiu namuose jo dokumentus, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Pareigūnai ne tik patikėjo tuo, ką jiems suokė šis devyniolikmetis. Jiems nekilo įtarimų, kad jo vairuojamas BMW gali būti vogtas, nors tikrojo jo savininko tėvas teigia iš karto pranešęs apie tai policijai. Tačiau, sustabdžius šį BMW maždaug už pusantros valandos po vagystės, jo kėbulo numerio niekas netikrino. Ir netrukus Evaldas V. toliau važiavo link Vilkaviškio, pakeliui į kurį degalinėje jo laukė Marius K., matęs, kad bendrininkas sustabdytas, ir apsimetęs, kad neturi su juo nieko bendro. Evaldas V. vėliau prisipažino, kad pareigūnų tada jam surašytą protokolą pakeliui išmetė pro langą. Pasidžiaugus, kad pavyko šiuos pergudrauti, prie vogto BMW vairo vėl sėdo Marius K.

Iškalbinga kolekcija

Tuo metu pranešimą apie prie „Depo“ pavogtą 4 tūkst. eurų vertės BMW užregistravę Kauno teisėsaugininkai jau žiūrėjo šios parduotuvės vaizdo kamerų įrašus. Evaldo V. namuose policija pasirodė dar tą patį vakarą. Ir devyniolikmetis ne tik prisipažino, kad dalyvavo jų ieškomo BMW vagystėje, bet ir įvardijo savo bendrininką.

Tačiau Mariaus K. jo gyvenamojoje vietoje Vilkaviškyje tą vakarą, kaip ir pavogto BMW, rasti nepavyko. Kai šiam paskambino Evaldo V. mama ir pranešė apie sūnaus sulaikymą, Marius K. dar bandė grobį slėpti. Tačiau ir vėl, jo teigimu, su pavogtu BMW buvo sustabdytas Vilkaviškyje policijos – dėl to paties pamesto priekinio valstybinio numerio. Ir vėl pareigūnai tada jam tik surašė už tai protokolą bei paleido. Tačiau dar tą pačią naktį Marius K. buvo sulaikytas savo draugės namuose, kuriuose galimai bandė slėptis.

Kadangi nei Evaldas V., nei Marius K. Lietuvoje neteisti, jie teismo laukia nesuimti.

Abu įtariamieji prisipažįsta, kad buvo suplanavę BMW vagystę. Ir dar neteistas, nors prisipažino, kad vogė Alytuje nuo automobilių įvairias detales, Evaldas V., ir Marius K., kuris Lietuvoje taip pat dar neteistas, tačiau jo biografijoje – jau šeši teistumai užsienyje: Lenkijoje, Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Beveik kasmet nuo 2014-ųjų. Vokietijoje jis teistas du kartus: už kūno sužalojimą ir dokumentų klastojimą. Didžiojoje Britanijoje, iš kurios, panašu, galiausiai buvo deportuotas, – tris kartus. Ir ne tik už automobilių vagystes, bet ir jų vairavimą apsvaigus nuo narkotikų.

Vogė dėl skolų?

Kadangi nei Evaldas V., nei Marius K. Lietuvoje neteisti, jie teismo laukia nesuimti. Jų prisipažinimas ir gailėjimasis greičiausiai lems, kad jų bylai bus pritaikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas, dėl to ir jiems skirta bausmė bus sumažinta trečdaliu. Už automobilio vagystę Lietuvoje gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pagal šių bendrininkų pateiktą versiją, jie vogė BMW dėl turimų skolų. Esą parduotuvė, į kurią Evaldas V. per pažįstamą pristatydavo pavogtas automobilių detales, šią vasarą Alytaus policijos buvo uždaryta. Ir dėl to jam savininkai buvo pateikę sąskaitą, kurią jis teigia norėjęs padengti, parduodamas šį BMW dalimis arba tiesiog pasiūlydamas vietoj skolos jį patį.

Po patirto fiasko 462 eurų ieškinį pretendentams į bukiausių nusikaltėlių titulą pareiškė ir pavogto BMW savininkas. Šį ieškinį sudaro automobilio defektai, užfiksuoti jį atgavus, ir jų likvidavimo kaina – priekinio stiklo įskėlimas, dingę valstybiniai numeriai, kuriuos iš naujo reikėjo užsakyti, ir vaistinėlė bei automobilio atrakinimo meistrų paslaugos, nes BMW rakteliai liko pas vagį, kuris juos kažkur pradangino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatoriams

Komentatoriams portretas
Gera jusu vaizduote, tarsi sedintys dirbtu, laisveje nera darbu tad is kur kalejime? Todel ir vyksta visokie dar baisesni dalykai tuose kalejimuose

Anonimas

Anonimas portretas
Ui kaip čia apie policajus teip....

Toks mąstymas.....

Toks mąstymas..... portretas
Toks įspūdis susudaro kad BMW 40% vairuoja nesveiko proto.......tik jie važiuoja......visi turi užleisti......
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių