Quantcast

Baudų nemokėjusiems kontrabandinių cigarečių prekiautojams skirtos laisvės atėmimo bausmės

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavusius ir tūkstantinių baudų nemokėjusius tris vyrus, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio prokuroro prašymui kaltinamiesiems skirti laisvės atėmimo bausmes ir jas skyrė atsižvelgęs į tai, jog anksčiau Lietuvoje teisti ir užsienyje ir daugybę administracinių nusižengimų padarę asmenys turi didžiulius įsiskolinimus ir sąmoningai nemoka jiems paskirtų baudų.

Anot prokuratūros, R. K. paskirta dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė, o J. K. ir G. V. paskirtos tokios pat trukmės bausmės, tačiau įpareigojant nedelsiant atlikti pusės metų įkalinimą, o likusios bausmės dalies vykdymas jiems atidėtas trejiems metams, įpareigojant nurodytu laiku būti namuose bei dirbti arba mokytis.

Kaip skelbia teismas, įrodyta, jog R. K., J. K. ir G. V, veikdami bendrininkų grupėje, 2021 metų gegužės 10 dieną per Varėnos rajono savivaldybėje esančius miškus pėsčiomis gabeno Baltarusijos banderolėmis paženklintus 4 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – beveik 14 tūkst. eurų.

Pasaloje budėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai visus tris asmenis sulaikė. Vieną iš asmenų, numetusį gabentas cigaretes ir pabėgusį, pareigūnai sugavo naudodami tarnybinį šunį.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Kauno apygardos prokuroras Dainius Simonavičius atkreipė teismo dėmesį į šių asmenų charakteristikas  – visi asmenys teisti, o du ir iš jų šią nusikalstamą veiką padarė būdami recidyvistais, taip pat jie visi sąmoningai nemoka baudų už padarytus administracinius nusižengimus.

Prokuroras teigė, jog visi kaltinamieji abejingai žiūri į jiems skiriamas finansines bausmes ir nuolat daro įvairius nusižengimus.

Kaltinamasis R. K. perduodant bylą į teismą bei už bylos nagrinėjimo metu padarytus administracinius nusižengimus nebuvo sumokėjęs jam paskirtų baudų, kurių bendra suma siekia 102 tūkst. eurų. J. K. taip pat nesumokėjęs daugiau nei 26 tūkst., o G. V. – daugiau nei 33 tūkst. eurų anksčiau gautų baudų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kadaise

Kadaise portretas
Lietuva isgelbejo knygnesiai. Dabar - kontrabandininkai.

PSD vezdu i galva... vakcina.... elektriku abonementa

 PSD vezdu i galva... vakcina.... elektriku abonementa  portretas
siuksliu abonementa... atimt transporto priemone...turta is giminaiciu isreketuot...suprantu kaip bausme.... a del kalejimo ??? ci gi atostogos... svente visam kaimuj... nei PSD moket, nei uz elektra, nei uz siluma... apsauga . aptranujantis personalas nemokamai.... net maistas ir med prieziura viskas nemokamai...alio baudejai cia kas ka labiau nusibaude ??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių