Quantcast

Atvira ugnimi liepsnojo Kauno Kalėdų eglė: sulaikytas įtariamas padegėjas

Šiąnakt atvira ugnimi liepsnojo pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje, pranešė Kauno miesto savivaldybė. Netrukus po įvykio sulaikytas ir padegimu įtariamas 1982 m. gimęs vyras. 

Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budėtojas portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad pranešimas apie degančią Kalėdų eglę gautas 1.45 val. Apie liepsnas ugniagesiams gelbėtojams pranešė praeiviai.

Apie šią nelaimę socialiniame tinklalapyje naktį pranešė ir miesto atstovai.

„Sunku surasti deramus žodžius žiniai, kurią tenka pranešti čia ir dabar. Deja, bet kartais net ir patys gražiausi dalykai gali akimirksniu pavirsti liūdnomis grimasomis.

Šiąnakt atvira ugnimi liepsnojo pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje.

Jei tai buvo piktavališkų veiksmų pasekmė, jų autoriui rastume griežtesnių apibūdinimų nei vien tik Grinčo epitetas.

Laimė, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai buvo maksimaliai operatyvūs. Ačiū Jiems!

Įvykio aplinkybes ir gaisro priežastis nustatinėja ekspertai. Tikime, kad viskas paaiškės, tad kol kas spėlioti anksčiau laiko nėra jokios prasmės.

Vis dėlto, jei tai buvo piktavališkų veiksmų pasekmė, jų autoriui rastume griežtesnių apibūdinimų nei vien tik Grinčo epitetas.

Neprarandame vilčių, kad po detalesnės apžiūros bus surastas sprendimas, kaip šį unikalų Kalėdų simbolį kuo greičiau atkurti, kad visi su pasigėrėjimu ir toliau mėgautųsi jo grožiu“, – rašoma feisbuke.

Į Kauno rotušės aikštę nedelsiant atvyko ir policijos ekipažas. Kauno policijos atstovas portralui kauno.diena.lt patvirtino, kad įtariamas padegėjas – sulaikytas.

 

„Vyras automobiliu pasišalino iš įvykio vietos, tačiau po 10 minučių buvo sulaikytas A. Juozapavičiaus prospekte. Jis pristatytas į policijos komisariatą“, – sakė policijos atstovas.

Beje, sulaikomas vyras priešinosi, sužalojo 21 metų pareigūną.

Kauno policijos pateiktais duomenimis, padegėjas prie eglės privažiavo apie 1.40 val. Jis vairavo „Mitsubichi ASX“. Šia transporto priemone atsivežė degaus skysčio. Juo apipylė eglę ir padegė.

Po šio „žygdarbio“ sėdo į automobilį ir spruko. Tačiau nuvažiavo ne itin toli. 1.57 val. A. Juozapavičiaus pr. jis buvo sulaikytas. Per sulaikymą sužalotas pareigūnas gydosi namuose, prieš tai jam prireikė medicininės pagalbos.

Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamąjį kodeksą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, kai dėl to galėjo nukentėti žmonės. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Dabar aiskinasi,kad psichinių sutrikimų turintis asmuo,bet su mašina vazinetis ir tureti teises,tai sveikas.Reiškia viską lemia pinigai.

Lt

Lt portretas
Kazkodel tokias nieksybes atlikineja ideologiniai tautos priesai kaip leftioskes. Jiems nieko nera svento af garbingo. Pasiziurekit i vilniaus simasio chebra???? Arba tai buvo musulmono ispuolis

Algis

Algis portretas
Tai visgi kas tas “didvyris”? Ir kodel slepiama jo tapatybe?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių