Quantcast

Atskleista šiurpi žirgyno paslaptis: žmogžudystės įrankiu tapo arklio pavadis

Kauno teisėsaugininkai baigė narplioti itin žiaurios žmogžudystės, įvykdytos liepos pradžioje Marvelės žirgyne, aplinkybes. Prieš Kauno apygardos teismą dėl jos stos buvęs šio žirgyno arklininkas Artūras Helmas.

Vienas kartas nemelavo

51-ų A.Helmas kaltinamas liepos 4-osios vakare nužudęs pas jį į darbą pasiimti savo škotų terjero kalytės atėjusią buvusią sugyventinę, kuri buvo jaunesnė už jį aštuoniolika metų.

Jiedu buvo išsiskyrę prieš kelis mėnesius. Ir nuo to laiko A.Helmas buvusią sugyventinę, padedant artimiesiems jį išvariusią, persekiojo. Ne tik grasinančio pobūdžio SMS žinutėmis, kurių esmė – jeigu nebūsi mano, tai nebūsi niekieno, bet ir veiksmais. Pavyzdžiui, grasino sukelti jos namuose, jeigu ne sprogimą, tai gaisrą, apipildamas lovą benzinu.

Tačiau terorizuojamoji į policiją nesikreipė. Tik dėl viso pikto persikėlė gyventi pas mamą. Prieš metus dvejus moteris buvo kreipusis į policiją dėl to, kad sugyventinis prieš ją smurtauja, tačiau tada A.Helmo atžvilgiu dėl smurto artimoje aplinkoje pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, sugyventinei jam atleidus.

Tą lemtingą liepos 4-osios vakarą eidama pas A.Helmą pasiimti savo kalytės, kurios jis niekaip nenorėjo atiduoti – vis prašė leisti dar ja pasidžiaugti, buvusi sugyventinė paskambino savo mamai. Pastaroji dar atkalbinėjo 33-ejų dukrą nuo šio žingsnio. Deja, kitą dieną jai jau teko kreiptis pagalbos į Kauno policiją, nes dukra už valandos po judviejų pokalbio jau telefonu nebeatsiliepė, neatsakė ir į SMS žinutes. Ryte atskubėjusi į žirgyną, ten ji nerado nei dukros, nei šios šuniuko, nei buvusio sugyventinio.

Verčia kaltę velionei

Peržiūrėjus žirgyno vaizdo kamerų įrašus, šie buvo užfiksavę, kad dingusioji vakare čia buvo atėjusi ir su ją pasitikusiu A.Helmu patraukė į greta sargo būdelės esančią pavėsinę.

Maždaug po valandos iš šios pastarasis jau išėjo vienas. O po kurio laiko jau kažką vežė į miškelį karučiu.

Dingusiosios palaikus policijos tarnybinis šuo aptiko liepos 5-osios pavakarę už kelių šimtų metrų nuo žirgyno esančiame bunkeryje.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo nužudytosios kūne 25 kraujosruvas. Jomis buvo nusėtas velionės veidas, kaklas, krūtinė, rankos ir kojos. Tačiau nustatyta, kad ji buvo pasmaugta.

A.Helmas, sulaikytas tą pačią liepos 5-ąją girtaujantis vieno iš bendradarbių namuose, prisipažino, kad jo padaryto nusikaltimo įrankiu tapo esą po ranka pasipainiojęs arklio pavadis. Besipriešindama auka dar apdraskė jam veidą.

Tačiau kaltinamasis buvusios sugyventinės nužudymu teigė, kad neatsimena, kaip prieš tai dar prieš ją smurtavo kumščiais ir kojomis. Esą buvo taip apakintas įsiūčio po to, ką iš jos išgirdo ir apie tai, kad ji jau turi kitą ir koks jis esą nevykėlis.

Deja, nustatyti, ar kaltinamasis nužudymu, kaip įprasta, neapkalba savo aukos, neįmanoma. Tuo metu, kai buvo įvykdytas šis nusikaltimas, iš žirgyno darbuotojų jame buvo tik A.Helmas, turėjęs budėti vienas iki ryto.

Alkoholis – prastas patarėjas

Kaltinamasis nužudymu prisipažino, kad atėjus buvusiai sugyventinei buvo neblaivus – išgėręs apie du litrus alaus, tačiau esą negirtas.

O po to, kai ji susmuko be gyvybės ženklų ant pavėsinės suoliuko ir jam niekaip nepavyko šios atgaivinti, darant širdies masažą, dar vartojo sargo namelyje ir degtinę. Prieš tai išjungė nužudytosios mobilųjį telefoną, į kurį pradėjo skambinti jos mama.

Kaltinamasis itin žiauriu buvusios sugyventinės nužudymu prisipažįsta tai padaręs žirgyno pavėsinėje.

Bevartodamas degtinę ir sumąstęs, kur paslėpti nužudytosios palaikus, kad ryte atėję bendradarbiai bei žirgyne besitreniruojantys vaikai nesusidurtų su jais pavėsinėje.

Šiaudais apdengtas nužudytosios kūnas buvo išvežtas į netoliese miškelyje esantį apleistą bunkerį prieš vidurnaktį. Anot A.Helmo, būtent tada ant jo ir galėjo atsirasti dauguma ekspertų konstatuotų kraujosruvų. Arba išverčiant palaikus į bunkerį.

Šiame miškelyje šalia nusikaltimo vietos esančiame bunkeryje velionės palaikai buvo paslėpti daugiau kaip pusę paros.

Jais atsikratęs A.Helmas teigia toliau vartojęs degtinę.

Už itin žiaurų savo šeimos nario, kuo yra kaltinamas A.Helmas, nužudymą jam gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Tačiau tai bus tik pirmoji jo akistata su Temide, nes, kaip jau užsiminta, ankstesnį smurtą prieš ją moteris buvo jam atleidusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksotas

Aleksotas portretas
Iš viso straipsnis kažkaip nesąmoningai parašytas, ne paties geriausio rašinėlio lygio. Kauno dienos vietoje dar kartą perskaityčiau ir labai stipriai koreguočiau. Galų gale, kam tos detalės?

ko

ko portretas
gero tai sionistas is pavardes aisku kad zydas.pririwst uz arklio uodegos ir paleist......

Tūpas Žurnalistas

Tūpas Žurnalistas portretas
pavã‖dis (2) virvė, rišama prie apynasrio arkliui vesti arba pririšti: Paėmęs už ~džio, vedasi arklį
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių