Quantcast

Atlikus V. Šiliausko pasirašytų sutarčių auditą reikšmingų neatitikimų nenustatyta

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė, atlikusi kyšininkavimu įtariamo buvusio savivaldybės administracijos direktorius Viliaus Šiliausko sutarčių auditą, reikšmingų neatitikimų nenustatė, skelbia LRT.

Savivaldybės specialistų atliktas auditas buvo baigtas įpusėjus rudeniui, tačiau rezultatai nebuvo paviešinti.

V. Šiliausko pasirašytų sutarčių su „Autokausta“ audito akiratyje buvo sutartys ir susitarimai, kuriuos buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius pasirašė nuo 2018 m. lapkričio 14 d., kai jis ėmė eiti šias pareigas, iki šių metų kovo 9 d., kai jo kabinete apsilankė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

Anot LRT, audito ataskaitoje, kuri įkelta į savivaldybės puslapį, nurodoma, kad per šį laikotarpį Kauno miesto savivaldybė pasirašė 130 sutarčių ir susitarimų su „Autokausta“, jų vertė – 210,6 mln. eurų.

Nurodoma, kad 36 sutartis iš 48 pasirašė V. Šiliauskas, jų vertė – 165,8 mln. eurų.

Iš 82 susitarimų V. Šiliauskas parašą padėjo ant 56. Taip pat minima, kad 33 susitarimai (iš 82) buvo sudaryti dėl darbų apimties pakeitimo.

Apibendrinant gautus audito įrodymus, teigiama, kad „reikšmingų neatitikimų“ nenustatyta.

Anot auditorių, Kauno miesto savivaldybės administracijos veikla, sudarant sutartis su „Autokausta“, pasiekė laukiamą rezultatą – įsigyti darbai, numatyti strateginiame plėtros, strateginiame veiklos ir metinės veiklos planuose.

Nurodoma, kad aptikti ir keli trūkumai, pavyzdžiui, kai kurios sutartys pasirašytos nenurodant datų, o sudarant pagrindines sutartis dėl Kauno miesto gatvių priežiūros, taisymo ir rekonstrukcijos darbų pirkimo metiniame veiklos plane konkrečios gatvės nenurodytos.

Nebuvo pateiktas vientisas dokumentas, kuriame būtų nurodyta sudaryta ir patvirtinta prioritetinė gatvių eilė.

Šių metų kovą buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui V. Šiliauskui buvo pareikšti įtarimai kyšininkavimu. Kyšio suma, pasak teisėsaugos pareigūnų, siekė 140 tūkst. eurų.

Kyšio davėjas, prokurorų teigimu, yra statybų bendrovės „Autokausta“ vadovas Juozas Kriaučiūnas. Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas iš jo kyšį galėjo priimti už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis ir jas administruojant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Modesta

Modesta portretas
Aš tai sakyčiau, kad savo nosytę žiūrėtis kiekvienam reikėtų, o kitų... tas Lietuviškas mentalitetas apie kitą liežuviais laidyti

Kaip netiketa!

Kaip netiketa! portretas
Savovaldybes direktorius pasirase net 56 is 82 sutartis! ;) O tai kas,valytoja ar kiemsargis turejo pasrasineti?

onute

onute portretas
Įdomu kodėl taip veržesi mastijošaitis i merija kelia toki erzeli pykina kauniečius ka ant duonos neturi mere ar sunku skyrtis su tokiu kiauru maišu kur tiesiai i tavo kišene plaukia kauniečiu pinigėliai neužsprink euriukais matijošiuk
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių