Quantcast

Atgavusi sūnų, E. Geležiūnienė stos prieš teismą

Kauno apylinkės teismas jau gruodžio 18 dieną atvers Evelinos Geležiūnienės, kuri įtariama smurtavimu prieš vaiką, baudžiamąją bylą.

Lapkričio 13 dieną Kauno apygardos prokuratūra šią bylą perdavė teismui.

Kaltinimai E.Geležiūnienei pareikšti dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui, piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui šeimos nariui.

Visai neseniai Kauno apylinkės teismas priėmė sprendimą leisti E.Geležiūnienei grąžinti prieš metus iš šeimos paimtą sūnų.

Po teismo sprendimo skirtas laikas paruošti 5-metį E.Geležiūnienės sūnų grįžimui į šeimą. Pokyčių per metus įvyko. Jau vien tai, kad kai mažametis buvo paimtas iš šeimos, mama ant rankų sūpavo neseniai gimusį broliuką. Šiam dabar jau metai, o mama ant rankų sūpuoja dar vieną broliuką.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų spalio mėnesį, gavus duomenų, kad mažametis vaikas į darželį buvo atvestas su sumušimo žymėmis.

E.Geležiūnienė pirmos apklausos metu pripažino savo kaltę dėl fizinių bausmių taikymo, tačiau vėliau savo kaltę neigė.

Ikiteisminio tyrimo metu moteriai buvo paskirta kardomoji priemonė – įpareigojimas gyventi skyriumi nuo nukentėjusiojo, tačiau šių metų balandžio mėnesį, prokurorės nutarimu, šis įpareigojimas buvo panaikintas.

Šio ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikta daugybė proceso veiksmų – apklausos, tyrimai poligrafu, psichologinė ir psichiatrinė ekspertizė bei kiti, tyrimui būtini, veiksmai.

Baudžiamasis kodeksas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą mažamečiui numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą iki dviejų metų.Už piktnaudžiavimą tėvų teisėmis ar pareigomis numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą mažamečiui savo šeimos nariui numatyta laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei

ei portretas
As ja zinau, ir zinau labai senai, ji turi dvi puses. galeciau labai daug apie ja papasakot, bet negaliu , nenoriu issiduot. na del neziurejimo i akis tie vaikgrobiai teisus, del trupiniu irgi, galima trupiniu nespet nuvalyt, bet trupiniai gali but nevalomi menesi.... na tie kas zaidzia toki viena zaidima su rutuliu - irgi ja pazysta. motinystes didelio jausmo nera pas ja...

Vika

Vika portretas
Ar Jus bent matet tas melynes?

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Tai va taip,mano vaikas pareina is darzelio tai i ranka ikasta,namie su broliu ir sese zaidzia su zaislais uzsiduoda vienas kitam taip pat melynes. Tai ka mum dbr daryt,gyvenau norvegijon tokiu pietu kaip cia lietuvoj su tais vaiku atiminejimais dar nesu macius. Kjr ritasi ta musu salis,tuoj per tokias kaip Sakaliene paliksim visi be vaiku ir pranyks ta musu lietuva. Paziurekit tevai kas darosi!!!!! Kalba apie emigracija pilieciu,cia nori nenori turi emigruoti is cia!!!!!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių