Quantcast

Artėja su hašišu įkliuvusio politiko istorijos kulminacija: kokių akibrokštų dar tikėtis?

Kauno teisėsaugininkams liko ne per daugiausiai laiko apsispręsti, ar prašyti teismo pratęsti Darbo partijos kandidato Nr.1 sąraše į Druskininkų savivaldybę Edvino Garackevičiaus, kuris prieš mėnesį sulaikytas pakaunėje su labai dideliu kiekiu hašišo, suėmimą.

Jau šį penktadienį 34-erių E. Garackevičius turi būti paleistas į laisvę arba teismas turi pratęsti jo suėmimą, jeigu į šį dėl to bus kreiptasi. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, tai dar nepadaryta, nors, remiantis įstatymais, dėl suėmimo pratęsimo kreiptis į teismą reikėtų likus dešimčiai dienų iki anksčiau skirto jo termino pabaigos.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, teisėsaugininkų sprendimui, ar kreiptis į teismą dėl E. Garackevičiaus suėmimo pratęsimo, įtakos turės ir jo paties pozicija bendradarbiaujant su teisėsauga.

Sulaikius E. Garackevičių po to, kai jo automobilyje „Volkswagen“ buvo aptiktas maišas su hašišu, jis pripažino, kad šis priklauso jam, tačiau nebuvo linkęs atsakyti į visus teisėsaugininkų klausimus.

E. Garackevičiaus vairuojamas automobilis, kuriuo važiavo ir jo pažįstamas iš tos pačios Druskininkų savivaldybės, tačiau ne jo bendrapartietis ar giminaitis, buvo sustabdytas sausio 18 d. apie 16 val. Kauno apskrities policijos pareigūnų pagrindinėje Karmėlavos – Vilniaus gatvėje – netoli oro uosto.

Tai nebuvo tuo metu čia vykdyta kokia nors pareigūnų priemonė, tikrinant vairuotojus. Juo labiau – neturėta jokių operatyvinių duomenų apie šiuo „Volkwagenu“ galimai vežamus kvaišalus. Kaip teigiama, tiesiog pareigūnams kilo įtarimas dėl galimai šio automobilio vairuotojo padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Sustabdžius šį automobilį, nuspręsta atlikti ir salono apžiūrą. Ir, panašu, kad tokios įvykių eigos nesitikėta, nes krepšys, kuriame buvo keli paketai su tamsia augaline medžiaga, panašia į hašišą, nebuvo paslėptas.

Kreipiantis tada į teismą dėl E. Garackevičiaus suėmimo, specialistų išvados, kas tiksliai aptikta jo automobilyje, dar nebuvo. Tačiau šie jau patvirtino, kad tai – hašišas.

Tiesa, persvėrus E. Garackevičiaus „Volkswageną“ sustabdžiusių policininkų radinį, patikslinta, kad vežtas mažesnis kiekis hašišo nei buvo skelbta iš pradžių, – šiek tiek daugiau nei 480 gramų. Tačiau tai vis tiek laikoma labai dideliu šios iš kanapių pagamintos narkotinės medžiagos kiekiu.

Manoma, kad šį hašišą E. Garackevičius įsigijo Jonavoje ar jos apylinkėse, iš kur tada grįžinėjo. Tiesa, panašu, kad to atskleisti jis nebuvo linkęs.

Mažai šnekėjo ir E. Garackevičiaus keleivis, leidęs suprasti, kad šie kvaišalai priklauso ne jam, o vairuotojui, dėl ko jam ir skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos, dokumentų paėmimas bei registracija policijoje.

Nors E. Garackevičių prašyta suimti maksimaliam įstatymų leidžiamam terminui – trims mėnesiams, leista tik mėnesiui. Tokį teismo sprendimą lėmė tai, kad jis – dar neteistas, turi nuolatinę gyvenamąją vietą bei darbą. Teisėsaugininkų duomenimis, yra vienos Druskininkų maitinimo įstaigos vadovas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, po E. Garackevičiaus sulaikymo buvo atlikta krata ir jo gyvenamoje vietoje bei atlikti tyrimai, ar jis pats nevartoja kvaišalų. Tačiau atskleisti, ar rasta dar kas nors ir per minėtą kratą, bei, koks buvo specialistų, atlikusių minėtą tyrimą, atsakymas, kol kas nenorėta.

Kaip jau rašyta, E. Garackevičiaus, kuriam gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų, suėmimui tapus vieša paslaptimi, Darbo partija pašalino jį iš savo gretų ir kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kad ši išbrauktų jį ir iš partijos kandidatų į Druskininkų savivaldybę sąrašų. Tačiau VRK atsisakė tai padaryti, motyvuodama tuo, kad jau praleistas tam numatytas terminas.

Šį VRK sprendimą Darbo partija apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. O vakar žiniasklaida pranešė, kad į šį teismą kreipėsi ir E. Garackevičius, pareikšdamas norą likti Darbo partijos kandidatų sąraše į Druskininkų savivaldybę ir taip tapdamas trečiuoju suinteresuotu asmeniu šioje byloje dėl minėto Darbo partijos ir VRK ginčo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Kas įdavė??

Psamačius tokią ,,šukuoseną''

Psamačius tokią ,,šukuoseną'' portretas
Laikyčiaus kuo toliau nuo tokio ,,vyro''. Gal paskamb nčiau į policiją ar į psichisatrinę-ar nepabėga jų klientas?

tai kad jis

tai kad jis portretas
kandidatuoja kažkur į merus :( :( :(
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių