Quantcast

Pavojingi radiniai Kaune: vienas – ant daugiabučio stogo, kitas – Nemune

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio popietę ant Kaune esančio daugiabučio stogo rasta mina. Beveik tuo pačiu metu Nemune ties vadinamuoju Trijų mergelių tiltu vyko upės vagoje naro aptikto artilerijos sviedinio ištraukimo operacija.

Portalą kauno.diena.lt pasiekė informacija, kad ant daugiabučio namo stogo rastas galimai pavojingas radinys. Jį aptiko čia buvę darbininkai.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė patvirtino, kad 13.14 val. gautas pranešimas dėl rastos minos Savanorių pr. 172 esančio daugiabučio keturioliktame aukšte, ant pačio stogo.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo išsiųsti pareigūnai, kurie atvažiavę įvertino grėsmės lygį.

„Kol kas iš pastato žmonės neevakuojami. Pareigūnai įvykio vietoje užtikrina saugumą, kol atvyks specialistai“, – detalizavo policijos atstovė.

Iškviesti „Aro“ pareigūnai pasirūpins, kad mina būtų saugiai nukelta nuo daugiabučio stogo ir sunaikinta.

2-ojo pasaulinio karo artilerijos sprogmens, aptikto Nemune – apie trijų metrų gylyje, ištraukimo operacijoje dalyvavo J.Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Jiems talkinę policijos pareigūnai dėl viso pikto buvo aptvėrę dalį upės pakrantės ties Panemunės šilu.

Pasak policijos budėtojo, tai buvo iš anksto suplanuota operacija, nes sprogmuo Nemuno vagoje buvo aptiktas ne šiandien. „Prieš savaitę – kelias“, – teigė pašnekovas. Tai buvo naro, kuriam tai – tik hobis, radinys.

Sprogmens ištraukimo operacija, anot budėtojo, truko apie valandą. Jį ištraukus konstatuota, kad tai – 122 milimetrų 2-ojo pasaulinio karo artilerijos sviedinys su sprogmeniu. Jis išvežtas sunaikinti į Rokų poligoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

operuotojas

operuotojas portretas
Vyksta karvių melžimo operacija, sienos mūrijimo operacija, išmatų šalinimo operacija, automobilio valdymo operacija, galvos į sieną daužymo operacija

...

... portretas
Ach tas Karlsonas, ach tas išdykėlis...

To mina

To mina portretas
Nepavojinga?!?! O jei užkris kam ant kojos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių