Quantcast

Kauno klinikose dėl gaisro evakuotas COVID-19 skyrius

Kauno klinikose užsidegus šaldytuvui, ankstyvą pirmadienio rytą buvo evakuotas COVID-19 skyrius su 21 ligoniu.

Kaip BNS sakė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė, žmonės nenukentėjo, gaisras kilo patalpoje, kurioje nebuvo ligonių.

„Niekas nenukentėjo, buvo sureaguota greitai, užsidegęs šaldytuvas buvo ne toje patalpoje, kurioje yra pacientai. Pacientai nenukentėjo, laikinai jei buvo perkelti į kitus skyrius, situacija suvaldyta“, – BNS pirmadienio rytą sakė  A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Pranešimas apie gaisrą Eivenių gatvėje įsikūrusioje gydymo įstaigoje buvo gautas pirmadienio paryčiais, 4.16 min. Gelbėtojams buvo pranešta, kad gydymo įstaigoje yra daug dūmų.

„Palatoje užsidegė šaldytuvas, buvo evakuojami žmonės iš penkto ir šešto aukšto, iš viso 21 žmogus buvo evakuotas, tik pacientai, kovidinis skyrius. Reikėjo mūsų pagalbos, kadangi sunkūs ligoniai“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas.

Palatoje užsidegė šaldytuvas.

Pasak jo, evakuotieji buvo perkelti į saugesnius to paties pastato aukštus, ne į lauką.

Gaisras užgesintas, 5.11 val. gaisras likviduotas, patalpos buvo vėdinamos.

Kiek vėliau Kauno klinikų atstovai papildė, kad gaisro metu skyriuje buvo 21 pacientas ir vienas anksčiau naktį mirusio paciento kūnas.

„Šiuo metu patalpos vėdinamos ir aiškinamasi kilusio incidento aplinkybės. Tikimės, kad skyriaus veikla visa apimtimi bus atstatyta iki švenčių“, – teigiama žiniasklaidai išplatintame ligoninės komentare.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba vėliau informavo, kad iš viso evakuoti 22 ligoniai – keturi jų buvo perkelti į reanimacijos skyrių, visi likusieji – į kitą COVID-19 skyrių.

Gaisre dalyvavę ugniagesiai suregistruoti, bus siekiama pasikeisti pamainomis, kad būtų išvengta šių pareigūnų kontaktų su kolegomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Melas,melas,melas.Kodėl slepiama tiesa?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Landsbergininkai turėtų parašyti savo FB, kad tai STI darbas. Miliūte - nesnausk

Anonimas

Anonimas portretas
nu ir idijotai, jau net čia sąmokslo teorijas įžvelgia...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių