Quantcast

Aliarmas dėl pavojingų medžiagų Raudondvario plente: pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo aplinkos apsaugos pažeidimo saugant pavojingas medžiagas Kauno mieste, Raudondvario plente.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pirmadienį gautas pranešimas, kad Kaune, Raudondvario pl. 101 esančiose įmonių teritorijose, juntamas aštrus benzino kvapas.

Kaip jau rašėme, iš vienos įmonės evakuota 250 žmonių, iš kitos – 150, dar iš vienos – apie 60. Apie 13.40 val. portalui kauno.diena.lt pranešta, kad evakuota apie 500 žmonių.

Anot prokuratūros, šiuo metu intensyviai atliekami ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai. Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai iš teritorijoje esančių šulinių paėmė mėginius, kurie padės išsiaiškinti, ar nėra naftos produktų nuotėkio ir kas gali skleisti aštrų kvapą. Taip pat intensyviai ieškomas ir galimas taršos šaltinis.

Pirminiais duomenimis, kanalizacijoje rasti įvairių cheminių medžiagų nuotėkiai, kurių poveikis aplinkai ir žmonėms bus tiriamas.

Skaitytojo nuotr.

Kaip skelbia prokuratūra, dėl galimai pažeistų teisės aktų nustatytos aplinkos apsaugos, statinių, kuriuose saugomos pavojingos medžiagos, priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimų galėjo būti padaryta didelė žala žmonėms ir gamtinei aplinkai.

Tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti šio įvykio kilmės priežastis, padarytą žalos dydį bei asmenis, kurių veiksmai, arba priešingai – neveikimas, tiesiogiai sietinas su kilusiu galimai žalingų medžiagų nuotėkiu ir jo pasekmėmis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Kažkas neaišku nes sveikata nuo sekmadienio tragiška,gal čia kažkoks specialus nuodijimas,toks jausmas,kad nuodais kvėpuojame.

Tai vakar visą dieną

Tai vakar visą dieną portretas
Oras baisus. Žinoma, kodėl turėtų veikti radiacijos svetainė.

Dar galėko padangas uždegt!

Dar galėko padangas uždegt! portretas
O į gaisrą tų chemikalų įpilt, kaip Jonavoj.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių