Quantcast

Aleksoto upelyje – sprogmenų arsenalas?

  • Teksto dydis:

Šiandien Kaune vėl įvestas planas „Skydas“ – apie 14 val. gautas pranešimas, kad tvarkant J. Bakanausko gatvės šlaitą ties vienu iš Kauno tvirtovės sandėlių rasti Pirmojo pasaulinio karo sprogmenys. 

Taip upelyje pastebėtus daiktus apibūdino apie juos pranešęs asmuo.

Tačiau, pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojo, tai dar turi patvirtinti į įvykio vietą kartu su policijos patruliais, ugniagesiais gelbėtojais bei greitosios pagalbos medikais išsiųsti Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

„Man asmeniškai, sprendžiant iš nuotraukos, atsiųstos iš įvykio vietos, neatrodo, kad tai – sprogmenys“, – neslėpė policijos budėtojas, patikslinęs, kad aptikta daugiau, nei dešimt įtarimą sukėlusių radinių.

Anot budėtojo, panašu, kad jie aptikti, liūčiai nuplovus upelio smėlį.

Kaip skelbiama internete, adresu, kuris pranešėjo buvo nurodytas, kaip įvykio vieta, yra įsikūręs vienas iš Kauno tvirtovės artilerijos sandėlių komplekso sandėlių.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su šiuo, jo teigimu, sprogmenis aptikusiu Kauno tvirtovės asociacijos valdybos pirmininku Robertu Juknevičiumi, šis papasakojo, kad tai buvo jau ne pirma jo organizuota minėto upelio tvarkymo akcija, kurioje dalyvavo ir virš 20 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių.

Portalo žiniomis, tarp jų buvo ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. 

Anot R. Juknevičiaus, panašu, kad aptiktus sprogmenis, kurių kur kas daugiau, negu dešimt, atidengė liūtis, nes prieš tai tvarkant šį upelį, jų nebuvo. O dabar teko konstatuoti, kad upės gruntas sumažėjęs beveik metru.

Pasak R. Juknevičiaus, rasti sprogmenys gali būti mokomieji. O šioje vietoje jie atsirado, valant jau minėtą šlaito viršuje esantį tvirtovės sandėlį. Vieša paslaptis, kad ir Pirmojo pasaulinio karo pabaigoje, ir sovietiniais laikais nebereikalingų sprogmenų buvo atsikratoma, numetant juos nuo šlaito. Ir tokių vietų, R. Juknevičiuas teigimu, Aleksote – aplink minėtą sandėlį yra ne viena. Ir tai – ne pirmas, ir greičiausiai ne paskutinis panašus radinys.

Į įvykio vietą apie 18 val. atskubėjo kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Bataliono budėtojo padėjėjas portalą informavo, kad išminuotojai dar nespėjo nustatyti, kokio tipo sprogmenys rasti upelyje. „Iš „Kauno dienos“ portalo nuotraukų matyti, kad išminuotojai ten turės daug darbo ir operacija užtruks ilgai. Kol kas dar laukiama atvykstant kuopos vado, kuris pats vadovaus operacijai“, – portalui tvirtino inžinerijos bataliono pareigūnas.

Apie 20 val. dar nebuvo tikslių duomenų apie Kauno upelyje rastus sprogmenis. J. Vitkaus inžinerijos bataliono budintis pareigūnas portalą informavo, kad atliekama sudėtinga operacija, išminuotojai bando iškelti sprogmenis iš upelio, dar laukiama brigados pastiprinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Ko daugiau tokių talkų ir pabėgs šiūkšlės iį Aleksoto,nes seniunijos dundukai tik kur akys užkliūva dailina ,o rimtai užšiūkšlintas vietas stengiasi po krūmais paslėpti.Palaikau ne viema 0rganizatorius ir ko daugiau tokių iniciatyvų sulauktume

Laura

Laura portretas
Puikus pavyzdys ką gali visuomeninkai,per metus tiesiog akyse gražėja Lakūnų pleno prieigos

Rūta

Rūta portretas
Kokia graži valstiečių žaliųjų iniciatyva - ne pliurpimu, o tikrais darbais tvarkyti miestą. Gražus pavyzdys. Jei žinočiau kur vyks kita talka, mielai prisijungtume visa šeima. Jei organizatoriai pamatys - prašau, kažkur viešinkite, kur ir kada planuojate sekančią talką. Neabejoju, kauniečiai prisijungs!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių