Quantcast

Aleksoto pilstuko skandalas: įtariamoji prekeivė mirtimi sulaukė dar vienos blogos naujienos

Jau dešimt dienų už grotų laikoma 63-ejų Violeta D., įtariama neatsargiu gyvybės atėmimu, įbrukus ne vienam Aleksoto gyventojui nuodingo alkoholio pakaitalo, į laisvę neišeis dar mažiausiai tiek pat laiko. Kauno apygardos teismas šiandien atmetė skundą dėl jos suėmimo, kuris, jeigu nebus pratęstas, baigiasi rugpjūčio 30-ąją.

Vėl ginčytasi dėl to paties

Tokį sprendimą po neviešame posėdyje vykusio skundo nagrinėjimo, kuriame pati suimtoji nedalyvavo, priėmė Kauno apygardos teismo teisėjų Daivos Jankauskienės, Jurgio Kiškio ir Danutės Giačaitės kolegija.

Kaip jau rašyta, prašydama praėjusią savaitę Kauno apylinkės teismo suimti Violetą D. vienam mėnesiui prokurorė Auksė Lipkevičienė teigė, kad sulaikyta „taško“, ne vienerius metus veikusio Antanavos gatvės daugiabutyje, savininkė, paleista į laisvę, gali naikinti nusikaltimo pėdsakus ir daryti įtaką liudytojams bei perspėti galimus bendrininkus. Violetos D., kuri jau buvo du kartus – 2010 ir 2013 metais teista už neteisėtą prekybą stipriais naminiai alkoholiniais gėrimais, advokatas Vytautas Sirvydis tada tikino, kad nėra duomenų, jog jo ginamoji gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui. Priešingai – ji ketina bendradarbiauti. Be to, yra sunkus ligonis – prieš tampant pensininke, buvo pripažinta neįgalia dėl dešimties jai nustatytų ligų.

V.Sirvydis, pralaimėjęs tada dvikovą su prokurore, apskundė savo ginamosios suėmimą jau kitą dieną. O, kol buvo laukiama šiandieninio Kauno apygardos teismo sprendimo, mirtys, kaip įtariama, apsinuodijus tuo pačiu alkoholio surogatu, Aleksote buvo registruojamos toliau. Ir tarp jo aukų jau atsirado pas aleksotiškius svečiavęsi kaimynai iš Garliavos.

Šiandien nagrinėjant skundą dėl Violetos D. suėmimo, prokurorė prašė jį atmesti. O suimtosios advokatas, vėl apeliuodamas į jo ginamosios ligas bei tai, kad ši įtariama neatsargiu nusikaltimu, – skirti švelnesnę kardomąją priemonę. Tačiau apie galimybę paleisti suimtąją į laisvę už piniginį užstatą šios advokatas net neužsiminė.

Jau sumuštas šiurpusis rekordas

Kaip jau rašyta, šis skandalingas tyrimas buvo pradėtas, rugpjūčio pradžioje Kauno klinikų medikams ėmus skambinti pavojaus varpais dėl jiems iš Aleksoto pradėtų vežti pacientų, apsinuodijusių neaiškios kilmės alkoholiu, kurių gyvybės išgelbėti nepavyko. Minėtos Kauno dalies gyventojai pastarosiomis savaitėmis buvo aptikti mirtinai apsinuodiję, kaip įtariama, tuo pačiu alkoholio surogatu, ir savo namuose, ir gatvėje.

Šiandien iki pietų su tuo pačiu nuodu, kuris, Klinikų toksikologų įtarimu, yra metanolis arba medžio spiritas, buvo siejama mažiausiai šešiolika mirčių. Arba jau daugiau nei per panašią plačiai nuskambėjusią Žaliakalnio tragediją, įvykusią prieš 35-erius metus, kai mirė penkiolika antifrizu, palaikytu limonado „Tarchunas“ ekstraktu, apsinuodijusių žmonių. Dar tiek pat žmonių tąkart medikams pavyko išgelbėti.

Po antradienį surengtos spaudos konferencijos dėl pastarųjų savaičių įvykių Aleksote, teisėsaugininkų teigimu, daugiau mirusiųjų panašiomis aplinkybėmis nebuvo. Tačiau šią statistiką dar gali pakoreguoti ir pradėtos gauti ekspertizių išvados.

Svarbiausių atsakymų dar nėra

Minėtos spaudos konferencijos išvakarėse į Kauno klinikas su tokio paties apsinuodijimo požymiais buvo atvežtas ir vos kelias dienas dar vienu įtariamuoju šioje skandalingoje istorijoje buvęs Petras Balbyšovas, ne vienerius metus vadovavęs Kauno ekonominei policijai. Jam buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto stiprių naminių alkoholinių gėrimų laikymo ir realizavimo.

Klinikų medikams išgelbėti P.Balbyšovo gyvybės nepavyko.

Anot kaimynų, citavusių Aleksoto seniūnijos darbuotojus, stiprų „stogą“ turėjusi Violeta D. šiandien iki pietų ir toliau buvo vienintele įtariamąja, siejama su skandalingomis šio mikrorajono gyventojų mirtimis. Dar nebuvo nustatytas ir pirminis šaltinis, iš kurio – per jos „tašką“ po Aleksotą pasklido nuodai. Tačiau teisėsaugininkai ir toliau tikino, kad intensyviai jo ieško.

Dar negautas ir cheminės ekspertizės atsakymas, ar per kratas paimtose įtarimą sukėlusiose talpose – metanolis, kaip ir mirtinai apsinuodijusiųjų kraujyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau geriau

Jau geriau portretas
Jus alkašai pirkite parduotuvėj bambalį negu pas Vilkas visokias nors kojų nepakratysit

Laikas nuo laiko tai kartojasi .Kiek dar reikia pavyzdžių?

Laikas nuo laiko tai kartojasi .Kiek dar reikia pavyzdžių? portretas
Prekybos gėrimais ribojimai duoda rezultatą ,laukim sekančių bobulių pateiktų surogatų.

O

O portretas
O žolies prekiautojus net pirmos klasesvaikai žino o policija nemato nes gauna atlygi
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių