Quantcast

Aiškėja tragedijos „Britanikoje“ detalės: viskas įvyko ir pareigūnų, ir žuvusio jaunuolio tėvų akyse

  • Teksto dydis:

Nuo siaubingos tragedijos, šią vasarą įvykusios apleisto „Britanikos“ viešbučio, esančio Kęstučio gatvėje, teritorijoje, prabėgo jau mėnuo. Tačiau policijos pareigūnas, kuriam tą naktį ant galvos nusileido nuo šio dvylikaaukščio monstro viršaus nukritęs jaunuolis, dar į tarnybą negrįžo.

Kaip jau rašyta, tuo ši tragedija ir išsiskiria iš kitų čia buvusių panašių nelaimių gausos.

Kauno specialiosios tarnybos ėmė skubėti viena po kitos į šio apleisto statinio teritoriją pačiame Kauno centre iš karto po vidurnakčio. Nelaimė įvyko jau rugpjūčio 17-ąją – apie 00.03 val.

Maždaug tokiu laiku policija gavo pranešimą apie ketinantį nusižudyti jaunuolį. Apie tai informavę jo tėvai nurodė ir įvykio vietą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl jaunuolio žūties aplinkybių, išsiaiškinta, kad tada jis pranešė apie savo planus abiem tėvams. Ir šie taip pat puolė į galimos tragedijos vietą. Ir dar bandė lipti pas sūnų, esantį pastato viršuje. Neatitaisoma tragedija įvyko, kai vienas iš jų buvo ties aštuntu aukštu.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Bandė užbėgti tragedijai už akių ir Kauno policijos patruliai. Tačiau nespėjo – jiems atskubėjus į įvykio vietą, skendinčią aklinoje tamsoje, jaunuolis nukrito tiesiai vienam iš pareigūnų ant galvos.

Viskas baigėsi tuo, kad šios sumaišties kaltininkas, kuriam buvo 22-eji, patikslintais duomenimis, gyvenęs ne per toli tragedijos vietos, žuvo. O 24-erių policijos patrulis dėl patirtų traumų greitosios medikų išvežtas į Kauno klinikas. Medikams, radusiems jį įvykio vietoje sąmoningą, pareigūnas skundėsi galvos, kaklo ir nugaros skausmais.

Į šio neeilinio įvykio vietą buvo kviesti ir ugniagesiai gelbėtojai. Šių prašyta padėti kolegoms iš kitų specialiųjų tarnybų – vien greitosios medikai buvo atvykę trimis automobiliais, padėti patekti į „Britanikos“ viešbučio teritoriją, kuri apjuosta dviejų metrų aukščio tvora.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Visa ši sumaištis, trukusi ne vieną valandą, baigėsi tradiciškai policijos tokiais atvejais pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl mirties priežasties.

Skirtų žuvusiojo kraujo tyrimų atsakymo dar nėra. Tačiau jau linkstama prie versijos, kad jaunas žmogus tiesiog neįveikė psichologinės gyvenimo įtampos.

Jis dar buvo nevedęs, ne vienturtis ir gyveno su tėvais. 

Gavus kraujo tyrimo išvadas, šis ikiteisminis tyrimas greičiausiai bus nutrauktas. Papildomai įvertinus, ar niekas neįtakojo tokio jo žingsnio. Teisine kalba – ar neprivedė prie savižudybės?

Kada grįš į tarnybą Kauno apskrities patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis, nukentėjęs tokiomis makabriškomis aplinkybėmis, neaišku. Anot policijos atstovės, jis šiuo metu gydosi ambulatoriškai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, paprastai už tokias neeilines traumas, patirtas vykdant tiesiogines pareigas, policijos pareigūnui priklauso kompensacija. Net neabejojama, kad jis yra draustas.


Šiame straipsnyje: nukrito nuo stogoBritanikaapleistas pastatasužsimušė jaunuolissužalotas pareigūnaspagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

zurnaliugai

zurnaliugai portretas
Nusileido ant galvos? Su virve ar oro balionu? Rasyti nemokate? O gal greiciau nukrito ar nusoko???

jei ne

jei ne portretas
...mero draugelis prie Britanikos su kitu viešbučiu, kuriam vis ploto negana, tai savivaldybė, kuri davė leidimą Britanikai, nebūtų jo po mėnesio atėmusi.

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Šis pabaisa ne vienintelis miesto centre , dar stovi tokios miesto ,,puošmenos,, kaip namas prieš gel.stotį , buvusi VAI Nepriklausomybės aikštėje , žydų chasidų sinagoga Gimnazijos g. , uždengtos griuvenos Šv.Gertrūdos g. , ligoninė prie Kauno pilies ir dar aibė kitų statinių , reikalaujančių neatidėliotinų sprendimų - kultūros sostinė pasitiks svečius kitais metais kaip po karo .
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių