Quantcast

Agresyvaus paauglio sužalojimas pripažintas būtinąja gintimi

Septintą dešimtį įpusėjęs kaunietis neturėtų būti teisiamas dėl to, kad gindamasis nuo jį užpuolusio šešiolikmečio pažeidė šio plautį suvenyriniu peiliuku.

Kauno teisėsaugininkai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl incidento Taikos prospekto daugiabučių kiemuose. Konstatuota, kad nepilnamečio sužalojimas, įvykęs vėlų šiųmetės gegužės 7-osios vakarą, buvo būtinoji gintis.

Apie tai, kad prie vieno Taikos prospekto daugiabučio laiptinės aimanuoja žmogus su durtine žaizda, Bendrajam pagalbos centrui tada pranešta prieš vienuoliktą vakaro.

Netrukus paaiškėjo, kad šio asmens, kaip iš įvykio vietos pasišalinusio nukentėjusiojo, jau ieškoma su tarnybiniu policijos šunimi.

Kartu su greitosios medikais nurodytu adresu atskubėjusiai policijai sužeistasis, kurio nugaroje aptikta durtinė žaizda, nieko nepasakojo. Ir netrukus paaiškėjo kodėl. Sužalotas šešiolikmetis buvo gerai žinomas Dainavos policijos komisariato pareigūnams. Jis figūruoja ne vienoje byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nuvežus sužeistąjį į gydymo įstaigą, jis skubiai operuotas įtariant plaučio pažeidimą.

Nežinant galutinių medikų išvadų ir reikalingo gydymo trukmės, tradiciškai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Įtariamasis nepilnamečio sužalojimu buvo sulaikytas po poros valandų Kauno klinikose, į kurias kreipėsi dėl nenustojančios kraujuoti kirstinės žaizdos veide.

Teisėsaugininkai nustatė, kad paauglio sužalojimas – būtinoji gintis.

Medikai pranešė apie šį pacientą policijai. Šios pareigūnai, kol bus išsiaiškintos įvykio aplinkybės, uždarė 64-erių įtariamąjį į areštinę. Nors šis ir tikino, kad buvo priverstas gintis, nes išvedus vėlai vakare pavedžioti šunį nukentėjusysis pradėjo prie jo agresyviai kabinėtis, o po to ir smurtauti.

Iš areštinės įtariamasis buvo paleistas jau kitą dieną, skiriant jam švelnesnę kardomąją priemonę. Ir netrukus parašė policijai priešpriešinį pareiškimą dėl jo sužalojimo aplinkybių. Jis teigė, kad vedžiojant šunį prie jo nei iš šio, nei iš to ėmė kabinėtis agresyviai nusiteikęs jaunuolis. Pradžia buvo tradicinė: pasiteiravus, kiek valandų, pareikalauta cigaretės. Po to pasipylė smūgiai, po kurių sumuštas bei apspardytas užpultasis ėmė atapustas trauktis laiptinės link. Jis teigia nežinantis, kaip sužalojo užpuoliką. Pamena tik, kad užčiuopė kišenėje raktus prie kurių buvo suvenyrinis peiliukas. Ir atstatęs šį, baimindamasis, kad nenukentėtų ir jo šuo, galiausiai pasiekė laiptinę ir sėkmingai užtrenkė šios duris.

Po šio pareiškimo buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – jau dėl jį parašiusio kauniečio sveikatos sutrikdymo. Jis dar nebaigtas, tačiau nepilnamečiui, kuris jau yra teistas bei įtariamas ir naujais viešosios tvarkos pažeidimais, pareikštas įtarimas ir dėl 64-erių metų kaimyno sveikatos sutrikdymo. O ikiteisminis tyrimas dėl paties nepilnamečio sužalojimo nutrauktas, konstatavus, kad tai buvo būtinoji gintis. Tiesa, šį sprendimą nepilnametis dar gali apskųsti. Nors jis tikina, kad neprisimena incidento aplinkybių, nes prieš jį vartojo alkoholį bei rūkė "žolę".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nugi

Nugi portretas
Agresyviems pienburniams taip ir reikia.

Anonimas

Anonimas portretas
.ishsigimelius.mazai bakstelejo ;reikia skersti tuos agresyvius ishsigimelius..pamauti ant virtuvinio peilio

va taip

va taip portretas
Galų gale adekvatus teismo sprendimas. Tie vaikėzai visai suįžūlėjo, jiems nebėra jokių ribų.Anais laikais su tuo būtų susitvarkyti paprasta, o ir tokios situacijos buvo itin retos, o dabar ir gintis nuo jų jau nebežinai kaip, juk apkaltins skriaudžiant nepilnametį, nors dažniausiai jie kaip šakalai puola būriu, ir čia be lazdos ar kito panašaus "ginklo" neapsieisi, bet pabandyk tik juos panaudoti, - iš teismų neišlįsi.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių