Quantcast

8-tokės mirtį Kauno ligoninėje imasi tirti teisėsauga: aiškėja daugiau detalių

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra antradienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Kauno klinikose mirusios paauglės.

Mergaitė mirė praėjusią savaitę, vasario 20 dieną, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose. Anot prokuratūros, 2008 metais gimusi paauglė į klinikas buvo pervežta iš Vilkaviškio rajono.

Pirmadienį Vilkaviškio policijos komisariate buvo gautas mirusios paauglės mamos pareiškimas. Jo pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas mirusios nepilnametės mamos prašymu ištirti, ar jos dukrai vasario 17-19 dienomis gydantis Vilkaviškio ligoninėje, šios ligoninės medikai teikė visapusišką medicininę pagalbą, laiku nustatė diagnozę ir atliko visus kitus būtinus medicininius tyrimus“, – antradienį žurnalistams sakė Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Pasak prokurorės, pirminiais duomenimis, paauglė sirgo gripu. Medicininiuose dokumentuose mirties priežastimi įvardijamas kardiopulmoninis nepakankamumas ir sepsis.

Nepriežiūra, netinkamas diagnozės nustatymas, būtinų medicininių tyrimų neskyrimas, medikamentų neparinkimas.

„Kokia mirties priežastis ar ta priežastis, kurią nustatys teismo medicinos ekspertai sutaps su medicininiuose dokumentuose įvardijama priežastimi, tą atsakys ekspertinis tyrimas, kuris gali tikrai užtrukti“, – kalbėjo A. Lipkevičienė.

Paklausta, ką reiškia tarnybos pareigų neatlikimas, prokurorė sakė, kad tai gali būti ir tyrimo neatlikimas, ir sisteminis veiksmų neatlikimas.

„Nepriežiūra, netinkamas diagnozės nustatymas, būtinų medicininių tyrimų neskyrimas, medikamentų neparinkimas. Tai yra visuma kompleksnių priemonių, kurių neatlikimas sukėlė sunkias pasekmes, šiuo atveju įtakojo mirtį“, – sakė ji.

Tarnybos pareigų neatlikimas pagal Baudžiamąjį kodeksą numato laisvės atėmimą iki dviejų metų, taip pat baudą ir areštą.

Kaip skelbia prokuratūra, šiuo metu ikiteisminiame tyrime intensyviai atliekami visi procesiniai veiksmai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, tyrimą atlieka atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

????

???? portretas
Na jeigu čia būtų iš vyriausybės, ar seimo,o gal ir kitų aukštų pareigūnų vaikas, tai jau seniai būtų išgydytas ir visi tyrimai padaryti.O dabar, KAS??? Juk ne adamkienė

Tu Patarimas nedurnas

Tu Patarimas nedurnas portretas
Pavaryk dar šešis skiepus, amžinai gyvensi!

Patarimas

Patarimas portretas
Rudeni pasiskiepijau prieš encefalitą, gripa ir koronavirusa. Niekuo nesirgau iki siol. Aplink visi serga, žmona pasigavo koroną, o aš vienas niekuo. Vakcinos saugo. Man 67 metai....neklausykit kvailų antivakserių.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių