Quantcast

Po garbių svečių priėmimo „Žalgirio“ arenoje – administracinė teisena dėl apsaugos priemonių

  • Teksto dydis:

Prieš daugiau kaip dvi savaites Kaunui įžengiant į savo kaip Europos kultūros sostinės metus „Žalgirio“ arenoje buvo surengtas uždaras garbių svečių priėmimas.

Internete pasklidus nuotraukoms, kuriose matyti, kad kai kurie svečiai nedėvi respiratorių, privalomų uždarose patalpose, kilo pasipiktinimas. Kai kurie žmonės tiesiogiai kreipėsi į policiją.

Netrukus po renginio Kauno policija pradėjo aplinkybių patikslinimą, o šiandien pranešta, kad nuspręsta dar išsamiau aiškintis aplinkybes.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Sprendimas dėl jos priimtas dar penktadienį.

Administracinė teisena pradėta pagal LR Administracinių nusikaltimų kodekso 526 str. 3 d., tai yra, dėl galimo Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatymo ir kitų civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymo ar pažeidimo.

„Toks sprendimas priimtas siekiant objektyviai ir tinkamai įvertinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimą pažeidimą. Tyrimo ir informacijos imtis nėra maža, todėl visa tai vertinsime pradėtos teisenos metu“, – tokia pareigūnų citata pasidalijo Kauno policijos atstovai žiniasklaidai.

Pagal minimą straipsnį, pažeidimas, jeigu jis įvykdytas nepaprastosios padėties, karantino, susidarius ekstremaliajai situacijai, užtraukia baudą asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius po renginio teigė, kad nusižengimo nepadaryta, kad svečiai dėvėjo respiratorius, tiesa, šiuos nusiimdavo užkandžiaudami arba kai dėl triukšmo trukdė bendrauti.

„Tikrai buvo primygtinai ir griežtai prašoma dalyvių renginyje dėvėti apsaugos priemones ir net, sakyčiau, renginyje dalyvavusios premjerė su Seimo pirmininke  uždavė labai aiškiai toną tam. Tikrai pavyzdingai visi stengėsi dėvėti respiratorius“, – sakė patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lėkštas jumoras

Lėkštas jumoras portretas
Čia jumoras? Mero patarėjas Tomas Jarusevičius teigė... ... ... O galėtų būti, kad mero patarėjas sakytų, kad jo patronas pažeidė tvarką? Kad premjerė dalyvavo taip pat ne kaip privati persona, o kaip vyrausybės vadovė, todėl jiems, kaip atsakingiems asmenims, būtina skirti – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

nesupratau

nesupratau portretas
Atsiprašau gerbiamųjų o sakykit koks pagal įstatymus teisinis rėžimas galiojo?:)))) Nepaprastos padėties? Karantino? Ekstremali situacija čia nepatenka? Ko ieškosit ir ką bausit?:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių