Quantcast

Žymimas piligrimų kelias „Camino Lituano“

  • Teksto dydis:

"Camino Lituano" – tai 500 km šiuolaikinis piligrimų kelias, besidriekiantis per visą Lietuvą ir prisijungiantis prie Europos tarptautinio Šv. Jokūbo kelių tinklo. Šis kelias eina ir per Kauno rajoną, atkarpoje Panevėžiukas–Biliūnai.

"Kauno rajonas jau pradėtas žymėti stacionariais "Camino Lituano" piligrimų kelio ženklais, kurie padės piligrimams lengviau ir paprasčiau keliauti mūsų krašte, atrasti lankytinus objektus, nakvynės vietas", – pasakojo laikinai Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro (KRTVIC) direktorės pareigas einanti Raminta Popovienė.

Anot R.Popovienės, su visu piligrimų kelio maršrutu ir, žinoma, atkarpa per Kauno rajoną galima susipažinti svetainėje http://www.caminolituano.com/.

Per Kauno rajoną eina 20,1 km trasa – nuo Panevėžiuko iki Biliūnų. Kelionę piligrimai pradeda judėdami link Žemaitkiemio dvaro, pakeliui aplankę Krivėnų tvenkinį, Piepalių piliakalnį. Užsukę į Babtyno dvarą piligrimai galės ne tik pailsinti kojas po ilgo žygio, bet ir pasigrožėti dvaro teritorija, apžiūrėti skulptūras, menančias didingus Lietuvos laikus, akis paganyti į senovinių automobilių parodą.

Vėliau maršrutas veda link Kačiūniškės kaimo, toliau Nevėžio kraštovaizdžio draustiniu nukeliaujama į Biliūnus. Iš Biliūnų kelias suka link Bernatonių piliakalnio, o iškart už jo – Raudondvaris. Užsukus į



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių