Quantcast

Žmonių žiaurumo auka: šuneliu atsikratė išmetę iš važiuojančio automobilio

Maždaug prieš porą savaičių į „Nuaro“ prieglaudą pateko sunkiai sužalotas mišrūnas Rudis. Spėjama, kad jis buvo tiesiog išmestas iš važiuojančio automobilio. Jauno keturkojo atvejis – itin sudėtingas: veterinarų konstatuoti ne tik daugybiniai kaulų lūžiai, bet ir perdurtas plautis. Šuniui jau atlikta viena operacija, bet laukia dar ilgas gydymo kelias.

„Tiek kiek mums pavyko sužinoti iš aplinkinių gyventojų, šunelis buvo išmestas iš greitai važiuojančio automobilio. Tada jis išsinarino kojas ir susižeidė. Kelias dienas po to Rudis blaškydamasis po apylinkes įkliuvo į tinklinę tvorą. Kaip spėjame, gyvūnas buvo suspardytas. Į prieglaudą paėmėme jį kenčiantį didelius skausmus. Šuo neleido prisiliesti, jam turbūt skaudėjo viską, ką gali skaudėti“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo „Nuaro“ direktorė Jurgita Gustaitienė.

Piktų žmonių auka tapęs Rudis iš Kėdainių rajono į prieglaudą atkeliavo vėlų penktadienio, lapkričio 8-osios, vakarą. Netrukus jam buvo padarytos rentgeno nuotraukos, kurios parodė esant daugiau bėdų nei manyta. Trys lūžę kojos, šonkauliai ir subliuškęs plautis – toks veterinarų verdiktas.

Šuo neleido prisiliesti, jam turbūt skaudėjo viską, ką gali skaudėti.

„Kai minėtą dieną atsivežėme gyvūną į prieglaudą, jis negalėjo miegoti nei atsigulęs, nei atsistojęs – vargšas šuo. Tokį atvejį dėl patirtų traumų esame seniai turėję. Jo gydymo periodas – ilgas, bet Rudis yra labai pozityvus, bendraujantis, nors jau išgyveno itin sudėtingą klubo raiščių operaciją“, – sakė pašnekovė.

„Nuaro“ direktorė neslėpė – keturkojo gydymo išlaidoms padengti labai reikalinga visuomenės pagalba. Rentgeno nuotraukos, atlikta operacija – visa tai jau dabar sudaro didelę sumą. O ką ir kalbėti apie netolimoje ateityje dar laukiančias gyvybiškai būtinas procedūras.

„Gydyti tokius sužalotus šunis yra brangu, todėl ir esame užregistravę „Nuaro“ fondą, nes lėšų, kurias gauname, nepakanka per metus pas mus patenkantiems 20-25 sunkios būklės gyvūnams“, – atviravo J. Gustaitienė.

Pasak jos, Rudis yra maždaug pusantrų metų amžiaus, didelis, rusvos spalvos kailio ir draugiškų akių šuo. „Jis jau bando stotis, vizgina uodegą ir bando rodyti dėmesį kiekvienam į prieglaudą atėjusiam žmogui. Atrodytų, kad jis jaučiasi geriau, bet jam dar nėra visiškai gerai“, – pasakojo J. Gustaitienė.

Pašnekovė pridūrė, kad jei atsiras supratingas žmogus, panorėsiantis atsakingai pasirūpinti ir slaugyti šį sunkias traumas patyrusį keturkojį, galės jį pagloboti.

Prisidėti prie Rudžio sveikimo gali visi geros valios žmonės:

VŠĮ Nuaro Fondas

Į.k. 304151159

SEB bankas LT94 7044 0600 0806 9194

Paskyroje nurodant: Rudžiui

Paypal – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmogus

Zmogus portretas
Žiūriu,kad cia- yra pritariančių,tokiam nežmonišką elgesiui. Visiškas Nuzmogejimas. Greit netik sūnus metysit,bet ir žmonėm atsikratyti,nusibodusiais. Žiūrėkit,kad jūsų vaikai,taip su jumis senatvėje,neatsikratytu. Pabaisos

...

... portretas
Ką, ke'Babinės jau šunų nepriima?..

aldai

aldai portretas
aldona ir girinis tai tas pats šunsnukis, rašinėjantis komentarus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių