Quantcast

Kas kauniečiams yra laimė? (apklausa gatvėje)

Jauni, brandaus ir jau solidaus amžiaus žmonės. Skubantys gatve, bet sustojantys akimirkai atsakyti į vieną mūsų pateiktą klausimą. Šį kartą: kas jums yra laimė?

Algirdas Dudėnas (70 metų)

Kai esi sveikas, nesipyksti su artimaisiais, draugais, gyveni draugiškai, užtenka pinigų maistui, būtiniausiems dalykams. Labai laimingas jaučiausi, kai susipažinau su Leonija prieš 42 metus. Jos draugė pakvietė į kompaniją pasibūti gamtoje. Laimingas jaučiausi, kai prieš 40 metų gimė dukra Jovita. Laimingas jaučiuosi ir dabar.

Karolina Šarkaitė, laisvai samdoma darbuotoja (25 metai)

Laimė, kai geras oras. Laimė – gamta, miškas, pušynas. Laimingiausia jaučiuosi vasarą kaime pas tėvus Dzūkijos rajone.

Justas Stankevičius, inžinierius (31 metai)

Laimingas jaučiuosi, kai galiu gauti tai, ko noriu. Nebūtinai tai materialūs dalykai. Laimė – tai šeima, finansinė laisvė, pajamos, kurios leidžia įgyvendinti norus. Tai ir šalis, kurioje gyveni – Lietuvoje jaučiuosi laimingas. Laimė – ne trumpos akimirkos, kai laimi, pavyzdžiui, loterijoje. Tai būsena. Labai laimingas jaučiausi per savo vestuves, kai prieš trejus metus Jonavos Žeimių bažnyčioje tuokiausi su Vida. Dar kitokią laimės euforiją jutau, kai mums gimė dukra – tai buvo ne tik asmeninė, bet ir šeiminė, bendra laimė. Laimė, kai dabar laukiame šeimos pagausėjimo.

Danguolė Grėblikienė, buvusi architektė (83 metai)

Kai viskas gerai klostosi šeimoje, darbe, kai myli, esi mylimas. Laimingiausia jaučiausi, kai dirbau architekte ir man gerai sekėsi. Laiminga jaučiausi, kai baigdavau ir priduodavau darbo projektus – namus, pastatus. Vienas jų – Vilkaviškio kultūros namai. Laiminga jaučiausi, kai gimė abi dukros, anūkai – turiu keturis ir kai gimė ilgai laukta proanūkė.

Sikstas Ridzevičius, leidėjas (40 metų)

Tai tam tikri gyvenimo etapai, kai patiriu džiaugsmą. Kai pradžiugina artimieji, aplinkiniai, tam tikri veiklos rezultatai, kai kažkokiais pasiekimais pradžiugina lietuviai, kai aplink susiburia daug pozityvių ir laimę patiriančių žmonių. Laimingas jaučiausi vakar, kai vaikščiojau geologiniu Žiegždrių taku. Puiki kompanija, graži gamta. Stiprią laimės būseną išgyvenau, kai gimė vaikai, ypač prieš 20 metų, kai gimė sūnus Rokas. Laimingas jaučiuosi, kai laimi mylima futbolo komanda, kai Rūta Meilutytė tapo olimpine čempione. Rūpesčiai – mūsų gyvenimo dalis, kurie niekada nesibaigia. Jei sugebu atsipalaiduoti nuo rūpesčių, pažvelgti į juos žaismingai, taip pat jaučiuosi laimingas.

Simona Merkevičiūtė, administratorė (25 metai)

Tai daug laisvo laiko sau, galėjimas įgyvendinti tai, ko noriu. Tiesa, labai laiminga jaučiausi senokai. Bet būna laimingų dienų, kai jas praleidžiu su žmonėmis, kuriuos noriu matyti. Laiminga jaučiuosi ir išėjusi pasivaikščioti su draugais Laisvės alėja.

Raimondas Žemaitis, Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokinys (16 metų)

Turėti žmogų greta ir kalbėtis su juo įvairiomis temomis. Laimė, kai sveiki visi šeimos nariai, artimieji, kai esu patenkintas, turiu tai, ko noriu. Laimė – būsena, kai padarau tai, ką buvau užsibrėžęs. Pilnos laimės kelnės buvo, kai gavau kompiuterį, nes ateitį sieju ir su programavimu. Visa šeima buvome laimingi, kai tėtis gavo svarbias pareigas. Labai laimingas buvau, kai rudenį pirkau klarnetą – instrumentą, apie kurį ilgai svajojau ir ilgai taupiau pinigus. Laimingas jaučiausi, kai neseniai bažnyčioje Raudondvaryje pavyko gerai pagroti.

Agota Zdanavičiūtė, muzikantė iš Vilniaus (26 metai)

Laimė, kai aplanko netikėtas jausmas. Tai abstraktus dalykas, priklausantis nuo būsenos. Kai daug bendravimo, keitimosi įspūdžiais, energija. Kartais laiminga jaučiuosi, kai baigiasi kelionė ir atsisveikini su žmonėmis, supranti, kaip buvo gera. Laiminga jaučiuosi, kai labai noriu, skubu į tualetą ir pasiekiu tikslą. Laiminga jaučiuosi, kai pasiekiu, įgyvendinu užsibrėžtą tikslą. Laiminga jaučiuosi ir dabar, kai grįžau į Lietuvą po koncertų Vengrijoje, Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių