Quantcast

Žinai, kaip padėti gamtai? Veik nieko nelaukdamas – dalyvauk konkurse!

  • Teksto dydis:

Net ir karantino metu laiką galima leisti smagiai ir prasmingai. Ypač pavasarį, kai į lauką vilioja saulė ir šiluma, kai paukščių giesmės garsesnės net už muziką ausinukuose ir gražiausi žiedai ima skleistis. Deja, besigėrint žibutėmis nuotaiką gali sugadinti tarp jų besimėtančios įvairiausios atliekos, paliktos tų, kuriems nerūpi gamta, kurie abejingi aplinkai.

"Akis bado pakelėje išmėtyti tušti buteliai? Miške matei išverstų senų baldų? Tave tai piktina, nes tu nešiukšlini, kur pakliūva? Tuomet dalyvauk konkurse "Veik aktyviai". Į jį kviečiami Kauno miesto ir Kauno rajono ugdymo įstaigų 11–15 metų mokiniai kurti plakatus-socialines reklamas aplinkosaugos tema. Tai puikus būdas labiau įsigilinti į tai, su kokiais iššūkiais susiduria gamta, apie kurią kartais išties pamirštame, ir, žinoma, laimėti puikių prizų", – sako "Kauno dienos" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja Aušra Garnienė ir priduria, kad tai – paroda-konkursas, kurį organizuoja dienraštis "Kauno diena", o konkurso partneriai – Kauno miesto savivaldybės administracija ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla.

Kūrybiniuose mokinių darbuose turi būti pavaizduota, kaip jie skatina tausų vartojimą mažindami aplinkos taršą.

"Tokie konkursai turėtų paskatinti vaikus, jaunus žmones susimąstyti ir suprasti gamtos, gyvybės puoselėjimo bei saugojimo esmę, matyti save kaip aktyvią, ekologiškai motyvuotą asmenybę, nuo kurios požiūrio, iniciatyvumo ir sąmoningumo priklauso visų mūsų gyvenimo kokybė. Pastaraisiais metais ekologija siejama su visuomenės gyvenimo gerove, ryšiu su aplinka ir suvokimu, kad kiekvienas iš mūsų, pradėdamas nuo savęs, gali turėti ir kurti tokią aplinką, kurioje būtų gera gyventi. Tokios mokinių sąmoningumą skatinančios priemonės ugdo aplinkosauginį sąmoningumą ir pilietiškumą, nevartotojišką požiūrį, vienija bendraminčius prasmingai veiklai", – pastebi Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktorė Rasa Šerpytienė.

Paroda-konkursas vyksta nuo kovo 15 d. iki balandžio 16 d. Visi atsiųsti darbai bus eksponuojami interneto tinklalapyje veikaktyviai.kaunodiena.lt.

O pasistengti išties verta, nes konkurso pirmosios vietos laimėtojui atiteks momentinis fotoaparatas "Fujifilm Instax wide 300 Toffee" ir fotoplokštelių pakuotė. Neliks nepastebėti ir kiti konkurso dalyviai – antrosios ir trečiosios vietos laimėtojams bus įteikti momentiniai fotoaparatai "Instax Mini 11" ir fotoplokštelių pakuotės. Taip pat 30-ies geriausių darbų autoriams bus padovanoti gamtos kalendoriai "Didieji girių paukščiai".

Tad, moksleivi, nesnausk ir netinginiauk, prisidėk prie gamtos tausojimo – sukurk socialinę reklamą ir laimėk vertingų prizų! Pakviesk ir draugus. Tik nepamiršk užsiregistruoti į konkursą internetu http://veikaktyviai.kaunodiena.lt/.

Konkursas "Veik aktyviai" inicijuojamas Aplinkos ministerijos ir finansuojamas ES lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsimetinėjimas ir tiek

apsimetinėjimas ir tiek portretas
kokia prasmė vaikus mokinti iš šapelių šakelių lapelių ką nors kurti, kai vaikai jau dabar mato ir žino, kad miškai kertami vardan lobistų pinigų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių