Quantcast

Žiemos iššūkis – žygis pusnynais ir nakvynė palapinėse

  • Teksto dydis:

Žiemos pasaka... Miškas tarsi iš atviruko – nuo sniego lūžtančios medžių šakos, pusnys iki kelių. Taip smagu žiemą miške pasivaikščioti, o gal net ir pernakvoti...

Taigi, tokią nuostabią žiemos dieną Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos žygeivių ir folkloro klubo „Gilė“ nariai – moksleiviai, veteranai (buvę ansamblio nariai) bei keturkojis bičiulis ir nusprendė leistis į žiemos žygį. Dauguma išvykos dalyvių – ilgamečiai žygeiviai, tačiau nepaisant didžiulės patirties šis žygis pareikalavo ilgo ir kruopštaus pasirengimo.

Ilgai planuotas ir išsvajotas žygis įvyko netoli Nemunaičio plytinčiuose miškuose. Keliavimas pėsčiomis apledėjusiais takeliais ir sniegu padengta žeme – tikras iššūkis. Visi bendrakeleiviai sutiktų, jog tai buvo vienas iš sudėtingesnių žygių. Nors kojas turbūt kiekvienam skaudėjo, tačiau baltu sniegu apkloti medžiai maloniai džiugino nuo miesto vaizdų pavargusias akis.

Po pakeliavimo pėsčiomis žygeiviai ilgai triūsė įsikurdami stovyklavietę – iš pradžių ilgos malkų paieškos ir pasiruošimas nakvynei, vėliau jaukus pasisėdėjimas prie laužo, šildantis kūną ir sielą. Bet svarbiausia – neįprasta nakvynės patirtis. Ar kada miegojote žiemą lauke? Palapinės, pastatytos ant eglių patalo, keli miegmaišių sluoksniai, šilta apranga, draugų palapinėje daugiau nei nurodyta vietų joje, gauruotas keturkojis prie kojų – tai receptas išsimiegoti palapinėje spaudžiant -6 laipsnių šaltukui. Bet tai ne pats ekstremaliausias įvykis šios kelionės metu – du drąsuoliai rytą pradėjo maudynėmis eketėje! Kiti žygeiviai nesusigundė šia pramoga, tačiau palaikė narsuolius stebėdami nuo kranto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingiausias žygeivis

teisingiausias žygeivis portretas
tas kur labradorą pasiėmė. Geresnio autonominio šildytuvo palapinėj nesugalvosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių