Quantcast

Žiema dar nenori trauktis: pavasarišką saulę Kaune pakeitė sniegas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį šilumos ir gerų orų išsiilgusių kauniečių veidus gairino žvarbokas vėjas, tačiau saulė priminė apie vis labiau įsitvirtinantį pavasarį. Tiesa, sekmadienį oras kardinaliai pasikeitė – Kauno gatves nuklojo sniegas.

Šeštadienį kauniečių pamėgtose vietose klegėjo žmonės – Laisvės alėją užgulė šeimos, prie legendinės „Spurginės“, kaip jau tapo įprasta, nutįso eilės, o ant suoliukų prisėdo žmonės, gaudydami saulės spindulius.

Kauno apskrities pareigūnai šeštadienį portalo žurnalistams patikino, kad kauniečiai laikosi drausmės – pranešimų apie karantino pažeidimus nesulaukta.

O štai sekmadienį oras kardinaliai pasikeitė – panašu, kad kalendorinį pavasarį bando vytis žiema.

Laisvės alėjoje, kur dar vakar klegėjo žmonės, šiandien įsivyravo tyla, o pasivaikščioti nusprendė vos vienas kitas žmogus.

Sinoptikų duomenimis, sekmadienio naktį per Lietuvą praslinks mišrių kritulių banga, daug kur iškris šlapdriba, sniegas. Išsilaikys gūsingas vakarinių krypčių vėjas, ypač prie jūros. Temperatūra bus kiek švelnesnė ir svyruos apie nulį. Keliuose teks būti atidiems. Dienos metu daugės pragiedrulių. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 2, Kaune ir Klaipėdoje iki 3 laipsnių.

Vairuotojai, būkite atsargūs

Eismo sąlygas šeštadienio rytą sunkina snygis, sudėtingiausia situacija Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Tauragės ir Utenos apskrityse, pranešė Automobilių kelių direkcija. Šiuose regionuose visų valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos puraus ar pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios.

Kelininkai barsto ir valo slidžius bei provėžotus kelių ruožus, tačiau vairuotojų prašoma laikytis saugaus atstumo ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį. Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos šlapios arba drėgnos.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje, išskyrus Kauno, Marijampolės ir Klaipėdos apskritis, su prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, yra slidžių ruožų. Tauragės, Kauno, Marijampolės, Alytaus, Vilniaus, Utenos apskrityse šiuo metu sninga, vietomis – šlapdriba. Likusioje šalies dalyje be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: sniegas Kaunassnygisorai Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių