Quantcast

Žengtas dar vienas žingsnis link naujos ledo arenos Kaune

Netoli „Girstučio“ Kaunas ruošiasi statyti naują ledo areną. Jau parengtas techninis projektas, greitu metu bus skelbiamas konkursas ir ieškoma statybos rangovų. Tikimasi, kad nauja arena pradės veikti po 1,5-2 metų.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrausktas informavo, jog žengtas dar vienas žingsnis link naujos ledo arenos statybų. Kai techninį projektą įvertins ekspertai, miestas ieškos statytojų.

„Ledo arenos techninis projektas jau parengtas, vyksta ekspertizė. Didžioji dauguma projekto yra vertinama gerai, ekspertai turėjo tik keletą pastabų dėl komunikacijų, bet mėnesio bėgyje turėtumėme turėti statybos leidimą, tad bus galima skelbti rangos konkursą. Jis turėtų trukti apie tris keturis mėnesius ir per pusantrų du metus turėtų būti užbaigtas“, – sakė G.Petrauskas.

Anot jo, senoji ledo arena bus remontuojama ir toliau naudojama, nes yra didelis poreikis. Administracijos direktorius pažymėjo, kad kai Kauno „Akropolyje“ veikė ledo arena, taip pat nebuvo patenkinamas poreikis ir reikėjo dar vienos ledo arenos. Dabar, kai „Akropolyje“ ledo areną pakeis laisvalaikio erdvė, naujoji ledo arena turėtų pateisinti lūkesčius ir būti pilnai apkrauta veiklomis. Tokios pozicijos laikėsi ir Kauno miesto meras.

„Negali visi vaikai būti krepšininkais, reikia, kad ir gerai čiuožtų“, – sakė Visvaldas Matijošaitis.

Nauja žiemos sporto arena turėtų iškilti netoli „Girstučio“ esančiame 2 ha laisvame sklype. Buvo skelbta, kad šioje vietoje iškils nauja dviejų ledo aikščių, daugiau kaip 7,5 tūkst. kv. m. bendro ploto arena. Viena iš dviejų aikščių bus skirta treniruotėms, o kitoje numatyta įrengti tribūnas, kuriose tilps apie 700 žiūrovų. Be ledo ritulininkų čia galės treniruotis ir dailiojo čiuožimo bei kerlingo atstovai.

Senojoje ledo arenoje toliau galės treniruotis sporto mokykla „Baltų ainiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ausra

Ausra portretas
Neigiamus komentarus raso tie,kurie neturi visiskai jokio supratimo apie ledo sporta. Ypatingai vaikai,kurie lanko si sporta yra visapusiskai tvirtesni,atsparesni viskam. Labiau paanalizuokite ir suprasite,kad Kaunui butina ledo arena.

Och

Och portretas
Och kaip mes kiekvienas norime įsiamžinti istorijai. :DDD (ne)gerbiamas Kupčinskas prieš savo kadencijos pabaigą kasnakt sapnavo Kongresų rūmus Aleksoto papėdėje, o dabar (nebe labai) gerbiamas Matijošaitis pradėjo sapnuoti ledo areną... :)))

problema

problema portretas
Jau dabar tame rajone gatvės nepravažiuojamos dėl kamščių, jei nebus sprendžiama ši problema, vaizdelis bus labai prastas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių