Quantcast

Žaliakalnio gyventojams – gera žinia

Daugybę metų po keletą kartų paremontuojami Aušros tako laiptai, vedantys iš Žaliakalnio į V. Putvinskio gatvę, ir vėl sulaukė dėmesio. Laiptai sutvirtinti ir nebereikia leidžiantis žaisti „klasių“ šokinėjant per išgriuvusias plokštes. Gera žinia, kad rengiamas laiptų rekonstrukcijos projektas.

Prie Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos ir Žaliakalnio funikulieriaus esantys laiptai buvo įrengti tarpukariu. Tada laiptams buvo naudota brangi bazalto medžiaga. Dabartiniai laiptai pastatyti devintajame XX a. dešimtmetyje.

Ilgainiui dalis bazalto plokščių dingo, o dėl finansų stygiaus jos buvo pakeistos paprastesniu granitiniu akmiu. Dar 2012 m., prieš remontuojant šiuos laiptus, likusios kelios bazalto plokštės buvo sudėtos netoli laiptų, o remontuojant panaudotos.

Tačiau ir po tų metų remonto lygiais ir neišgriuvusiais laiptais džiaugtis teko neilgai. Prasčiausia situacija būdavo po žiemos – pakopos išgriūdavo, imdavo klibėti, o atlydžio metų kildavo rizika ne nulipti, o skaudžiai nuriedėti.

Simono Baltušio nuotr.

Šiandien leidžiantis Aušros tako laiptais galima lengviau atsidusti – jie tvirti, o prie laiptų įsmeigta lentelė informuoja apie rengiamą šių laiptų rekonstrukcijos projektą.

„Laiptai visada sulaukdavo dėmesio, per metus pakopos būdavo tvarkomos po du tris kartus. Atsižvelgus į tai, kad tokia laiptų priežiūra duodavo tik trumpalaikių rezultatų, buvo nuspręsta laiptus tvarkyti išsprendžiant pagrindinę bėdą – silpnus pakopų pagrindus“, – „Kauno dienai“ apie gerus pokyčius kalbėjo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Laiptai visada sulaukdavo dėmesio, per metus pakopos būdavo tvarkomos po du tris kartus.

A.Pakalniškis nuramino, kad gegužės mėnesį atliktas remontas buvo tik laikinas sprendinys siekiant išvengti nelaimių dėl pavojingų pakopų, kol ruošiamas projektas, ir paaiškino kasmet subyrančių laiptų priežastį.

„Kadangi dėl aplinkos veiksnių pakopų pagrindai jau buvo susilpnėję, laiptų granitinės pakopos neatlaikydavo apkrovų, vietose, kur nutrupėdavo betonas, pradėdavo klibėti. Atnaujinus laiptų pakopų pagrindus naujais, šios problemos turėtų nelikti“, – tęsė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Tiesa, vizualiai laiptai mažai kuo skirsis ir po rekonstrukcijos. „Laiptai bus tvarkomi formuojant naujus pakopų pagrindus, bet vizualiai bendras vaizdas skirsis nežymiai, šio projekto tikslas – sutvirtinti laiptų konstrukciją išlaikant esamus sprendinius“, – paaiškino A. Pakalniškis.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vadovo, šiuo metu planuojama darbus pradėti 2023 m. vasaros antroje pusėje ir pabaigti iki 2023 m. pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Yra vietų kurios 33 metai nebuvo prižiūrėtos.Po tiek metų džiaugsmas,kur nusirito Lietuva.

tai jau normaliai ir pakanka taip

tai jau normaliai ir pakanka taip  portretas
PROJEKTAI brangiausi patogiausiai pralobti

smalsu kiek kainavo "remontas"

smalsu kiek kainavo "remontas" portretas
darbo tai minimaliai atlikta
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių