Quantcast

„Žalgirio“ arenoje – diplomų įteikimai KTU absolventams

Penktadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko Kauno technologijos universiteto diplomų įteikimai.

Linksmai nusiteikusi universiteto bendruomenė, absolventai bei jų artimieji plūdo į pilną „Žalgirio“ areną. Šiandien KTU išleido devynių fakultetų absolventus. 94-osios laidos bakalauro, magistro ir doktorantūros studijų absolventai atsisveikino su savo Alma Mater.

„Žalgirio“ arenoje universiteto baigimo diplomai įteikti 2102 Lietuvos ir kitų šalių studentams: 1316 bakalaurų, 740 magistrų, 15 mokslo daktarų ir 31 laipsnio nesuteikiančių studijų absolventų.

Iškilmingai KTU diplomų įteikimo šventės ceremoniją atidarė Senato, Rektorato ir visų universiteto fakultetų atstovų eisena. Absolventai ir jų artimieji bei meno ansamblis „Nemunas“ giedojo studentų himną „Gaudeamus“.

Diplomo įteikimo šventės metu galima buvo išgirsti ir universiteto rektoriaus Petro Baršausko sveikinimo kalbą bei daugelio atvykusių svečių sveikinimus.

„Šiandien jums, mielieji, ypatinga diena, pagaliau baigėsi dar vienas etapas. Susijęs ne tik su ateitimi, bet ir su praeitimi. Pagaliau jūs, jaunieji, įrodėte artimiesiems, kad galite ir mokate bei pateisinate jų lūkesčius. Būkime atviri, daugelis jūsų atidavėte duoklę tėvams – tai yra puiku. Jūs įrodėte engusiems mokytojams, kad atsidūrėte kitokioje kūrybinėje terpėje, galite atsiskleisti kaip nuostabios asmenybės. Neabejoju, pirmaisiais studijų metais kiekvienas iš jūsų turėjote didelės ambicijas užkariauti pasaulį. Tikiu, jog per studijų metus jums pavyko bent dalį tą padaryti,“ – sveikinimo kalboje susirinkusiems žmonėms kalbėjo rektorius P. Baršauskas.

Ceremonijos metu dainas atlikusi dainininkė Monika Liu po savo koncerto nukrito nuo scenos, bet arenos absolventams ir svečiams patikino, jog viskas yra gerai ir šventę reikia tęsti.

KTU termoinžinerijos absolventai džiaugiasi, kad pagaliau gavo savo išsvajotą diplomą.

„Savo studijų programą vertiname labai teigiamai. Džiaugiamės, jog sukauptas mūsų žinias universitete galime pritaikyti. Mūsų grupėje yra 10 žmonių ir 9 iš jų jau dirba pagal savo specialybę. Turime didelės perspektyvas dirbti Lietuvoje bei užsienyje,“ – pasakojo KTU absolventai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Ponas rektoriau, nusišnekėjote, man kaip pedagogui užgavo žodžiai ir mintis "engusiems mokytojams" žmogeli - esi rektorius, o po jungimosi jau ne be , užjaučiu,.. bet į kolxozus prievarta suvariusio darinio nematau jo ateities... užjaučiu valstybės veikėjus, šiuo metu... laimės opozicija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių