Quantcast

Vykstantiems iš pajūrio į Kauną teks apsišarvuoti kantrybe: nusidriekė spūstys

  • Teksto dydis:

Žolinės kai kuriems tapo ilgojo savaitgalio pradžia, todėl nestebina, kad daugelis patraukė į pajūrį. Sekmadienio pavakarę, kaip jau pato įprasta, poilsiautojams traukiant namo, magistralėje fiksuojamos milžiniškos automobilių spūstys. Įstrigę jose ragina apsišarvuoti kantrybe.

Dar gerokai prieš 18 val. vairuotojai, važiuojantys nuo pajūrio link Kauno pradėjo dalytis informacija, kad jau nuo Kryžkalnio pastebimas padidėjęs automobilių srautas.

„Klaipėda-Kryžkalnis. Jau kamščiuojasi“, – taip situaciją socialiniame tinkle apibūdino Kazimieras.

Jam antrino ir kiti vairuotojai, kurie atkreipė dėmesį ir į vairuotojų važiavimo kultūrą: „Visi važiuoja kaip akis išdegę – mirkčioja šviesomis, kad tik aplenktų“.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Dar kiti vairuotojai pasidalijo informacija apie tai, kas vyksta arčiau Kauno.

„Baisiausia spūstis prie Giraitės važiuojant nuo Klaipėdos pusės. Apsirūpinkite maistu, gėrimais ir kantrybe“, – šmaikščiai situaciją komentavo Dovydas. Į jo pateiktą įžvalgą netruko atsakyti Antanas, kuris teigė žinąs, kas kaltas dėl nusidriekusios automobilių eilės.

„Čia patys tą spūstį ir darote – vieni lenda pro avarinę juostą, kiti pamatę geltonas juostas vos pavažiuoja“, – rašė internautas.

Kai kurie vairuotojai magistralėje teigę matę ir kelias eismo nelaimės, kurios taip pat gali būti viena priežasčių, dėl ko stringa eismas.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Artėjant 20 val. sulaukta daugiau informacijos apie situaciją magistralėje.

„Ties Dubysa, ties posūkiu į Ariogalą, Čekiškę vos juda“, – pranešė internautas Paulius.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Neseniai jau rašėme, kad kantrybę teko išbandyti ir tiems vairuotojams, kurie nusprendė persikelti iš Nidos į Klaipėdą. Perkėloje taip pat fiksuojamos didžiulės automobilių eilės.

Kaip teigė Nidos perkėlos dispečeriai, spūsčių yra, bet eilė juda, šiuo metu perkėla dirba pilnu pajėgumu, automobilius į Klaipėdą kelia trys keltai. Anot dispečerių, didesnių ar mažesnių spūsčių gali būti iki pat sekmadienio vakaro.

Primename, kad kai kuriems savaitgalis prasidėjo nuo pat Žolinių. Penktadienį pasiėmę laisvadienį žmonės ilsėjosi keturias dienas iš eilės. Tokį sprendimą priėmė ir nemažai valstybės įstaigose dirbusiųjų – penktadienį kai kuriose jų nedirbo ir pusė visų darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
Pas mumis Europoje kiekvieną dieną spūstys po dvi valandas stovi savaitgalį aš patyliu jei nepraledinetu žmonės taip ir liktum stovėti, va ten tai spūstys na bet naftos trūkumas jau yra išlaikyti mašina turi gerai uždirbti jau skatinama atsisakyti automobilių, aišku jei ne mašina ten dahuja liktų saibu.

Tika

Tika portretas
teisingai sako, jeigu tu važiuoji lėčiau tai ir važiuok pirma juosta. Bet ne reikia lenkti, bet lenkia tokiu greičiu, kad iškart už jo kamštis. Tai logiškai mastant jeigu tu greičiau nepavažiuoji, bijai nenori, tai kam tu lenki aplamai. Kiti aplamai vieną aplenkia ir važiuoja sau antra juosta 120 greičiu, leistinas tai 130, ir vėl iš galo kamščiai, o jis net nesiruošia pasitraukti. Čia vairuotojų kultūra pas mumis tokia. Nei pas važiuoju nei kitam duosiu. Nuo to viskas ir prasideda...

Anonimui Pidarui

Anonimui Pidarui portretas
Spūstys savivaldybėje pas mentus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių