Quantcast

VTEK pradėjo tyrimą dėl galimo V. Matijošaičio interesų konflikto Kauno savivaldybėje

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pradėjo tyrimą dėl Kauno mero Visvaldo Matijošaičio galimo interesų konflikto, jo vadovaujamai savivaldybės komisijai sprendžiant mero šeimos sklypų privatizavimo klausimus.

VTEK pranešė vertinsianti, ar V. Matijošaitis tinkamai vykdė nusišalinimo pareigą, pasirašydamas Kauno miesto savivaldybės urbanistiniams, architektūriniams ir investiciniams klausimams spręsti skirtos komisijos, kurios pirmininkas jis yra, posėdžių protokolus.

Šiuose posėdžiuose, be kita ko, buvo svarstomi ir klausimai, galbūt susiję su V. Matijošaičio ir jam artimo asmens turtiniais interesais.

Šių aplinkybių vertinimą VTEK nusprendė atlikti savo iniciatyva, reaguodama į LRT tyrimą apie mero šeimos sklypų privatizavimo aplinkybes. Jo duomenimis, naudodamasis neskaidria schema Kauno mero sūnus, miesto tarybos narys Šarūnas Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo 2,5 mln. eurų vertės žemės sklypų patraukliose Kauno vietose.

Anot LRT, per dvi V. Matijošaičio kadencijas Kauno mieste buvo suformuota beveik tūkstantis žemės sklypų, į kuriuos atkurtos nuosavybės teisės. Beveik kas šeštas sklypas per vidutiniškai du mėnesius nuo suformavimo atsidurdavo Š. Matijošaičio arba su juo susijusių asmenų rankose.

Kauno meras šią informaciją vadina šmeižtu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na va korumpuotas sudas matijosaitis nesibaigius vienam korupcijos skandalui, jau i kita isimaise. Vakaruose jis jau butu sedejes su nacionalizuotu turtu, o cia mat politinis susidorojimas, nieko blogo nedare, cia kiti ir panasiai.

Anonimas

Anonimas portretas
Ne VTEK, bet čia jau prokurorai turi rinkti medžiagą, savivaldžavimas pagal BK, prekyba poveikiu su Šiliausku kartu akivaidžiau negali būti. Kodėl neapklausiami žmonės kurie išėjo iš savivaldybės. Jie turėtų daug ką papasakoti kaip viskas vykdavo. Koks mobingas vyksta ir vyko kaip buvo tenkinami visi mero interesai...

Neišdegs

Neišdegs portretas
Cha-cha-cha...Na konservatoriai varo kaip Putino padlaižiai..Viskas atvirkščiai..Ką meras padarė per savo kadenciją -viskas blogai..Vat prieš jį tai buvo labai gerai...Buvo miestas kaip po karo,duobės,tamsu,nei baseinų ,nei fontanų.Bet buvo labai gerai..O kaip Matijošaitis viską sutvarkė ---tai labai blogai..Ot išvertskūriai vagys loja...Leidus jiems prieiti prie Kauno pinigų tai viską išvogtų ir rėktų kad ...nėra pinigų...nėra pinigų..Tik kvailiai gali balsuoti už konservus...Neišdegs...
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių