Quantcast

Visą gegužę pakaunėje – pareigūnų dėmesys mokyklinių autobusų vairuotojams ir moksleiviams

  • Teksto dydis:

Mokyklinių autobusų vairuotojams patikėta itin daug atsakomybės reikalaujanti pareiga – vaikus iki švietimo įstaigos nuvežti saugiai ir laiku, todėl visapusiškas žinojimas, kaip elgtis kelyje vežant jaunuosius eismo dalyvius, yra labai svarbus.

Siekiant užtikrinti saugumo priemonių mokykliniuose autobusuose kontrolę, gegužės mėnesį Kauno policijos pareigūnai Kauno rajone vykdė prevencinę priemonę.

Pagrindinis šios policinės priemonės tikslas – iš anksto numatytuose mokyklinių autobusų maršrutuose tikrinti ir kontroliuoti, ar jaunieji eismo dalyviai į švietimo įstaigas yra vežami techniškai tvarkingais mokykliniais autobusais, taip pat, ar vežant juos yra laikomasi Kelių eismo taisyklių (KET) – dėvimi saugos diržai, naudojamos specialios vaikams skirtos kėdutės ir kt. 

Pareigūnai džiaugiasi, kad priemonės metu, Kauno rajone patikrinus devynis moksleivius vežančius autobusus, nebuvo nustatyta jokių pažeidimų. Vienos iš priemonę vykdžiusių pareigūnių teigimu, svarbu suprasti, kad vaikai nemąsto taip, kaip suaugusieji, ir nemoka tinkamai įvertinti pavojaus rizikos.

„Kelionės metu mokyklinio autobuso vairuotojas yra pagrindinis asmuo, kuris privalo užtikrinti vaikų saugumą. Vairuotojo, kaip atliekančio lydinčio asmens funkcijas, pareiga yra įtvirtinta ir KET“, – primena pareigūnė.

Prevencinės priemonės metu autobusų vairuotojams ir moksleiviams pareigūnai priminė apie svarbiausias KET, dalijo ir vizualinę informaciją, kaip saugiai pasiekti kelionės tikslą. Jų teigimu, tokios prevencinės akcijos – vienas iš būdų skleisti žinią apie saugų elgesį kelyje.

Pareigūnai ypatingą svarbą skiria prevenciniam darbui su labiau socialiai pažeidžiamais eismo dalyviais – vaikais. Remiantis 2020 metų Kauno policijos duomenimis, nepilnamečiai automobilių keleiviai, lyginant su kitomis eismo dalyvių kategorijomis, nukenčia dažniausiai, o praėjusiais metais eismo įvykiuose iš viso nukentėjo 26 nepilnamečiai automobilių keleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių