Quantcast

Vilioja nuotykiai? Tapk „Gamtos sekliu“

  • Teksto dydis:

Ši vasara – kaip niekada dosni gero oro, o kai šilta, kurgi leisti laiką, jeigu ne gamtoje: pliuškentis ežero vandenyje, eiti į žygius, iškylas, skanauti miško uogų ir rinkti grybų. Dar geriau – tapti „Gamtos sekliu“.

Turbūt ne kartą vaikštant, iškylaujant ir poilsiaujant į akis krito miško tankmėje išmestos senos automobilių padangos, pakelėje išversti seni baldai ar buities rakandai. Konkursas „Gamtos sekliai“ kviečia Kauno miesto ir Kauno rajono 11–15 metų mokinius ir jų šeimos narius veikti aktyviai: atostogaujant, keliaujant į žygius Kauno mieste ir Kauno rajone ieškoti su žmogaus veikla susijusių taršos vietų. Radus nelegalių sąvartynų, neleistinų pavojingų atliekų utilizavimo vietų, neteisėtų nuotekų tinklų, tai reikia užfiksuoti nufotografuojant ir / arba nufilmuojant. Taip pat reikia trumpai aprašyti (iki 500 žodžių) situaciją, nurodyti tikslią vietą (koordinates) ir šią informaciją perduoti konkurso organizatoriams.

„Tik nereikia skųstis, kad vasarą nėra ką veikti – kviesk kartu draugus, paragink nuobodžiaujančius tėvus ir leiskis ieškoti nuotykių – kartu tapkite „Gamtos sekliais“. Taip ne tik pajudėsite, ne tik gerą darbą gamtai padarysite, bet ir vertingų prizų laimėsite, jeigu aptiksite bei nurodysite didžiausios taršos vietas“, – kviečia „Kauno dienos“ vyr. redaktoriaus pavaduotoja Aušra Garnienė.

Šis konkursas – puiki proga švarinti, tausoti, saugoti aplinką, mūsų miestą Kauną ir rodyti gerą pavyzdį kitiems.

Vertinimo komisija aptiktas taršos vietas vertins balais, papildomas balas bus skirtas už rastas taršos vietas, kurios nežinomos aplinkosaugininkams. Konkurso organizatorius parinks vieną iš nurodytų taršos vietų, kurią sutvarkyti pakvies visus konkurso dalyvius. „Visi dalyvavusieji aplinkos tvarkyme bus kviečiami į bendrą pikniką „Gamtos sekliai“, kurio metu ir apdovanosime nugalėtojus“, – sako konkurso organizatoriai. Anot jų, taip siekiama ugdyti mokinių ir jų šeimos narių ekologinę savimonę, skatinti tausoti gamtos išteklius, išsaugoti kraštovaizdį ir biologinę įvairovę.

Konkursą inicijuoja Aplinkos ministerija finansuojant Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, organizuoja dienraštis „Kauno diena“, socialiniai partneriai – Kauno miesto savivaldybės administracija ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla.

„Svarbu, kad gamtoje būtume kultūringai besielgiantys svečiai, o jeigu kažkas prieš tai pasielgė netinkamai, prišiukšlino, būtume kaip tikri šeimininkai – sutvarkytume ir paskatintume taip elgtis kitus. Šis konkursas – puiki proga švarinti, tausoti, saugoti aplinką, mūsų miestą Kauną ir rodyti gerą pavyzdį kitiems“, – sako Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Konkursas vyksta iki 2021 m. rugsėjo 30 d. Pirmos vietos nugalėtojas bus apdovanotas momentiniu fotoaparatu „Fujifilm Instaide 300 Toffee“ ir fotoplokštelių pakuote. Antros ir trečios vietų laimėtojams bus įteikti momentiniai fotoaparatai „Instax Mini 11“ ir fotoplokštelių pakuotės. Dar 30 konkurso dalyvių bus paskatinti prizais – išskirtiniais pieštukais, kuriuos panaudojus gali pasodinti ir jie virsta augalu!

Užfiksuotos taršos vietos fotonuotraukas, vaizdo įrašus, trumpus situacijos aprašus, tikslias vietos koordinates / vietą konkursui reikia pateikti e. paštu: gamtossekliai@kaunodiena.lt iki 2021 m. rugsėjo 30 d.

Konkurso eiga ir rezultatai bus aprašomi „Kauno dienoje“, portale www.kaunodiena.lt, „Kauno diena“ profilyje socialiniuose tinkluose, taip pat konkurso socialinių partnerių interneto svetainėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgita Bartaševičienė

Jurgita Bartaševičienė portretas
Sveiki.Konkurse dalyvausime 5-7klasės. Kauno Petrašiūnų progimnazija. Biologijos mokytoja-metodininkė Jurgita Bartaševičienė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių