Quantcast

Vietomis Kauną skalavo smarkus lietus

  • Teksto dydis:

Pirmadienio popietę centrinėje Kauno dalyje pradėjo pliaupti smarkus lietus. Kauniečiai tikino, kad vietomis tiesiog kriokliai skalauja langus, tad neatmetama, kad gausiai iškritę krituliai vėl paskandins tam tikras miesto gatves.

Kauniečiai pasidalijo pastebėjimais, kad apie 12 val. plaukė Laisvės alėja. Lietus smarkiai barbena ir kituose mikrorajonuose. Po pietų lyti pradėjo ir Dainavoje. Iš pradžių pasigirdo tolimesnis griaustinis, tada pradėjo pilti ir stambūs lietaus lašai, o vėjas siūbuoti medžių viršūnes.

Gan dažnai jei vienu metu iškrenta didelis kritulių kiekis, pradeda skęsti dalis Šiaurės prospekto, S.Žukausko gatvė bei kitos vietos. Tad jei vairuotojai yra kelyje, patariama ieškoti neapsemtų gatvių ir taip išvengti nemalonumų dėl užpilto automobilio variklio skyriaus.

 

 

Taip pat tikėtina, kad vėjas gali aplaužyti ir medžių šakas, todėl patariama pasirūpinti savo turtu ir patraukti automobilius į atokesnes vietas.

 

 

Lietuvos hidrometeorologai prognozuoja, kad pirmadienį Kaune bus protarpinis lietus. Pagal dabar virš Kauno sklandančius debesis numatomas lietus vietomis truks apie valandą. Vėliau turėtų būti apsiniaukę, bet mažėja tikimybė, kad vėl dangus prakiurs ir prapliups lietus.

 

 

Antradienio naktį vietomis suboluos rūkas, žymesnio lietaus nenumatoma. Temperatūra svyruos tarp 10–16 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pajūryje. Dienos metu vėl daug kur pasirodys lietaus debesys, pūs nesmarkus, nepastovios krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 23, Kaune iki 24 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje numatoma 22 laipsnių šiluma.

Trečiadienį bus truputį gaiviau, atkeliaus daugiau lietaus. Naktį temperatūra sieks 10–16 laipsnių šilumos, krituliai daugiausia numatomi vakarinėse ir šiaurės vakarinėse šalies vietovėse. Dienos metu jau lis daugelyje šalies rajonų. Vilniuje, Kaune oras šils iki 22, Panevėžyje iki 21 laipsnio. Šiauliuose bus apie 20, Klaipėdoje apie 19 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį numatomas nepastovus debesuotumas, daug kur vyraus trumpas, pasikartojantis lietus. Pasisuks vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Naktį temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių, prie jūros bus laipsniu kitu šilčiau. Dienos metu Vilniuje ir Klaipėdoje bus apie 20 laipsnių šilumos. Kaune ir Šiauliuose oras šils iki 21, Panevėžyje iki 22 laipsnių.

Penktadienį, tikėtina, jog sulauksime gražesnių orų – debesų gretos sumažės, lietaus tikimybė taip pat. Nakties valandomis vyraus 9–15 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 22, Kaune iki 24, Panevėžyje iki 23 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 21 laipsnį šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šeštadienį išsilaikys panaši šiluma, popietinėmis valandomis stiprės vakarų, pietvakarių krypties vėjas, daug kur numatomi krituliai. Sekmadienį vėjas nenurims, bus vėsiau, o debesys vis šliūkštels lietaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na ką, ar jau paskendo Kaunas ? Vos nulijo, o visokių bailių jau pilnos kelnės...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių